Economic

Al doilea tren Hyperion va circula spre Constanţa din august

Cel de-al doilea produs al companiei craiovene Softronic va fi identic cu prototipul ce a fost lansat anul trecut.
Trenul Hyperion II, produs de compania craioveană Softronic, va fi pus în circulaţie pe ruta Craiova-Constanţa în luna august. Potrivit consultantului firmei, Radu Zlatian, trenul va fi identic ca dotări şi facilităţi cu prototipul care circulă în prezent pe ruta Craiova - Bucureşti Nord - Braşov.
“Intenţionăm ca în prima decadă a lunii august, undeva în jurul datei de 10 august, să mai dăm drumul unui tren care să meargă direct la Constanţa. Din păcate, nu putem mai devreme, pentru că este un proces de fabricaţie destul de lung, care presupune inclusiv procedurile bancare legate de finanţare, achiziţionarea anumitor componente pe care noi nu le producem etc”, a declarat Radu Zlatian.
Primul tren Hyperion a fost realizat de firma Softronic prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană de peste 10,2 milioane lei, care a constat în partea de cercetare şi partea de punere în fabricaţie, inclusiv dotarea cu utilaje. În acest proiect, contribuţia financiară a Softronic a fost de peste 6,2 milioane lei. Proiectul a durat doi ani şi jumătate, din ianuarie 2012 până în iulie 2014.
Pentru acest tren au fost obţinute toate avizele pentru a putea rula pe căile ferate europene. Toate componentele principale: osii, roţi, motoare, reductoare, convertizoare etc. au fost importate de la firme de prestigiu din Europa, iar în continuare urmează ca o parte din aceste componente să fie asimilate prin forţe proprii la nivelul firmei Softronic sau cu ajutorul unor colaboratori.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...