Sport

Handbal feminin, Liga naţională, play-out, HCM Rm.Vâlcea-U Cluj 29-26

Victorie mare pentru HCM

La capătul unui joc dramatic, HCM Rm.Vâlcea s-a impus astăzi, în Sala Sporturilor Traian, în disputa cu U Cluj, scor 29-26 (15-17). Oltencele au făcut astfel un pas mare spre evitarea retrogradării.

Echipa pregătită de Dumitru Muşi a făcut un pas mare spre salvare, prin succesul obţinut azi, 29-26 cu U Cluj.
Oaspetele, cu fosta jucătoare a Oltchimului pe bancă, Carmen Amariei, au dominat clar primele 18 de minute, la capătul cărora conduceau detaşat, cu 12-6! Treptat, apărarea Vâlcii a început să funcţioneze, iar, în atac, Alexandra Andrei a făcut diferenţa, marcând gol după gol. Astfel, la pauză, tabela arăta 15-17 şi jocul era relansat.

Cu spectrul retrogradării în faţă, HCM a avut altă atitudine în partea secundă, în care a arătat mult mai bine, în special în defensivă. Vâlcea a condus pentru prima dată în minutul 48, scor 25-24. În minutul 55, oltencele aveau avans minim, 27-26, iar finalul a fost extrem tensionat. Cei 500 de spectatori au izbucnit în urale abia în minutul 59, când HCM s-a deprins la 29-26, rezultat consemnat până la urmă şi la final.

De departe, cea mai bună jucătoare de pe teren a fost Alexandra Andrei, jucătoare care astfel şi-a luat şi revanşa faţă de actuala antrenoare a Clujului, Carmen Amariei, care a împins-o să plece de la Craiova, după expirarea perioadei de transfer!

”Este meritul echipei, care nu a cedat nicio clipă. Nu am de plătit nimănui nicio poliţă, cum am intrat de fiecare dată pe teren, am încercat să ajut echipa. Nu este important că am început mai greu, ci cum am terminat, aveam nevoie de trei puncte. Suntem pe locul 2, dar important este jocul de la Deva, ne jucăm şansa, mergem acolo să câştigăm. Le mulţumim spectatorilor care au fost alături de noi, ne-au încurajat, au fost al optulea jucător, îi aşteptăm în continuare!”, a declarat Alexandra Andrei.

Convocată la echipa naţională pentru ”barajul” cu Serbia, Clara Vădineanu nu este la potenţial maxim, fiind chinuită de o accidentare la genunchi. ”A fost un meci foarte greu, dar în repriza a doua am reuşit să facem ce am pregătit şi la final, să câştigăm. Ne bucurăm mult pentru Alexandra, că a dat multe goluri, ne-a ajutat, o felicit din suflet. Urmează un joc foarte greu la Deva, ne ducem cu toate forţele să câştigăm. Am primit bine vestea că sunt convocată la naţională, dar vom vedea ce se va mai întâmpla după aceste meciuri” a anunţat Vădineanu, care se sacrifică şi face săptămânal injecţii, pentru a putea evolua.

Clasament play-out:

1. Cluj - 31p

2. Vâlcea - 30p

3. Deva - 30p

4. Constanţa - 29p

5. Slobozia - 28p

6. Tg. Mureş - 0p

Antrenorul Dumitru Muşi a avut cuvinte de laudă pentru jucătoarele sale. ”Eu apreciez jucătoarele, ele îşi depun silinţa, deşi au probleme, Clara are ambii genunchi umflaţi, Luca este suspectă de menisc, Stoica suspectă de menisc, Daria e şi ea accidentată. Dar, sunt fete de caracter, au pus suflet, încep să sufere una pentru cealaltă. Toate meciurile sunt mici finale, cine face jumătate de pas greşit, mai ales acasă, este retrogradată, lungimea competiţiei nu îţi mai dă posibilitatea să repari ce nu ai reuşit să faci ieri. Sistemul este criminal pentru toată lumea, nu mai poţi vorbi de pregătire, pedalăm pe recuperare şi pe teme de joc, visavis de adversarul pe care îl întâlnim. Andrei a jucat bine şi la Constanţa, am simţit că urcă şi parcă începe să sufere şi ea pentru echipă, are doar de câştigat dacă o ţine tot aşa. Plecăm la Deva cu încredere şi curaj, am dorinţa şi credinţa că, putem obţine un rezultat bun”, a afirmat şi antrenorul Dumitru Muşi.

Mai sunt doar trei etape din play-out, la capătul acestuia, ultimele două clasate retrogradează direct, iar locurile 3-4 merg la un ”baraj” cu patru echipe din Divizia A. Dacă nu pierde duminică, la Deva, Vâlcea are şanse mari să termine pe unul din primele două locuri. Lupta pentru evitarea locului 5 rămâne însă foarte echilibrată, chiar dacă ea pare să se dea între Constanţa şi Slobozia, în timp ce, la locurile 3-4, orice este posibil.

HCM Rm. Vâlcea - U Cluj 29-26 (15-17)

Vâlcea: Sîntămărean, Băbeanu - Andrei 8, Luca 7, Ilina 4, Vădineanu 4, Bădiţă 4, Predoi 1, Stoica 1, Adespii, Craiu, Cherăscu. Antrenor Dumitru Muşi.

Cluj: Enache, Măzăreanu - Chintoan 8, L.Popa 8, Paraschiv 7, Laslo 2, Cârjan 1, Vălean, I. Ivan, Biris. Antrenor Carmen Amariei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...