Ultima Oră

Percheziţii în Gorj la persoane bănuite de infracţiuni economice

Miercuri dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj desfăşoară 14 percheziţii la membrii unei grupări infracţionale specializate în infracţiuni economice.

La data de 20 mai a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, efectuează 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Gorj, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Percheziţiile se efectuează la sediul unei instituţii publice locale, al unui lăcaş de cult, al unor societăţi comerciale şi domiciliile mai multor persoane.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, persoanele vizate ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale unor societăţi comerciale, achiziţii publice ce reprezintă operaţiuni fiscale nereale.

De asemenea, sumele de bani provenite din infracţiuni erau introduse în circuitele financiare ale unor societăţi comerciale.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 2.800.000 de lei.

Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...