Primarul interimar Ion Gigi Matei susţine că Hidroelectrica şi-a intabulat terenul în baza unui document semnat în perioada 2010-2011 de fostul edil Romeo Rădulescu. Matei reclamă faptul că ex-primarul Rădulescu nu a avut niciun fel de obiecţii sau pretenţii atunci când a semnat procesul-verbal de vecinătate cu Hidroelectrica.
Terenul de 5.000 de metri pătraţi aparţine domeniului public al Primăriei Râmnicu Vâlcea şi este amplasat lângă baza de agrement deţinută de Hidroelectrica în zona de nord a municipiului Râmnicu Vâlcea. Indirect, actualul edil face aluzie la faptul că Rădulescu ar fi avut un interes personal, prin faptul că una din firmele deputatului a participat ca subantreprenor la retehnologizarea hidroagregatelor de la Ciunget.
“Din cauza lipsei de pretenţii, terenul a fost intabulat la Oficiul de Cadastru, iar, la această dată, în baza acelui document, Hidroelectrica figurează ca proprietar al terenului. În urmă cu câteva săptămâni, ni s-a solicitat din partea companiei să eliberăm un certificat de urbanism pentru alipirea terenurilor, terenul nostru de aproape 5.000 de metri pătraţi cu baza sportivă şi cel de 9.000 de metri, pe care îl deţine Hidroelectrica în aceeaşi zonă”, susţine Ion Gigi Matei.
Rădulescu neagă acuzaţiile
Fostul edil al Râmnicului, deputatul Romeo Rădulescu neagă toate acuzaţiile care i se aduc. Acesta susţine că nu a pus în posesie Hidroelectrica pe acel teren, ci doar a recunoscut limitele proprietăţii.
“Din câte ştiu eu, era o recunoaştere şi stabilire a limitelor şi vecinătăţilor, nu o punere în posesie. Hidroelectrica are un certificat de atestare a dreptului de proprietate în baza legii 834/1991. Şi-au făcut complex, şi-au tras gard şi atunci trebuia să intabuleze. Noi nu am făcut decât să recunoaştem limita proprietăţii, degeaba se chinuie Matei să găsească ceva despre mine”, declară deputatul Romeo Rădulescu.
Primăria vrea să cumpere baza sportivă
Certificatul de urbanism solicitat de Hidroelectrica nu a fost eliberat nici până în momentul de faţă, în schimb, au existat discuţii cu reprezentanţii companiei pe o altă temă: primăria ar putea cumpăra baza sportivă din nordul municipiului dacă administratorul judiciar, Remus Borza, hotărăşte să o scoată la licitaţie.
“Primăria ar putea cumpăra baza sportivă dacă Hidroelectrica hotărăşte să o scoată la licitaţie. Am putea dezvolta astfel toată zona de agrement din nordul municipiului. Oricum, din câte am înţeles, nu pot să vândă fără acordul primăriei”, mai spune primarul interimar al Râmnicului.
Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local din anul 2002, accesul la terenul de sport şi piscină ar fi trebuit să fie liber pentru toţi râmnicenii şi nu în baza unor legitimaţii sau al unui abonament.