Administraţie

Constructorul de la Colegiul “Alexandru Lahovari” nu scapă de proces

Primăria Râmnicu Vâlcea va cere SC Conexvil penalităţi pentru fiecare zi din cei peste doi ani de întârziere a predării lucrării

Lucrările de reabilitare şi modernizare a Colegiului Naţional Alexandru Lahovari din Râmnicu Vâlcea ar fi trebuit să se încheie, potrivit contractului iniţial, în toamna anului 2012. Întrucât proiectul s-a finalizat abia în primăvara acestui an, firma Conexvil riscă să plătească acum penalităţi pentru fiecare zi de întârziere.
Din 2013, de când a intrat în insolvenţă, şi până în prezent, constructorul a solicitat de nouă ori prelungirea termenului pentru finalizarea investiţiei. Conform contractului, firma ar fi trebuit să plătească penalităţi de 0,1% din valoarea investiţiei, însă acest lucru nu s-a întâmplat până acum. Reprezentanţii primăriei susţin, însă, că sunt obligaţi să dea în judecată firma Conexvil, altfel riscă să dea explicaţii la următorul control al Curţii de Conturi.
“Suntem obligaţi să-i dăm în judecată pentru întârzierea de câţiva ani, altfel ne ia la întrebări Curtea de Conturi. Cu siguranţă va fi un proces, mai ales că lucrarea ar fi trebuit să fie gata în 2012. Rămâne de văzut dacă instanţa ne va da dreptate”, a declarat primarul interimar Ion Gigi Matei.

Reabilitarea s-a făcut în aproape patru ani

Anunţat cu surle şi trâmbiţe, proiectul privind reabilitarea clădirii Colegiului Naţional “Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea le-a provocat migrene celor trei edili care au condus în ultimii ani municipiul, căci nu de puţine ori s-a pus problema rezilierii contractului. Nu mai puţin de 12 firme de construcţii din ţară şi străinătate s-au interesat de acest proiect, dar licitaţia organizată în 2010 a fost câştigată de un constructor autohton. Bugetul proiectului a fost de 17.685.457,23 lei, adică aproximativ 3 milioane de euro, primăria fiind nevoită să asigure o confinanţare de 2%.
Prelungirea termenului de finalizare a investiţiei i-a afectat direct pe cei peste 1000 de elevi ai colegiului, dar şi pe profesorii şcolii, care au fost nevoiţi să facă ore în sediul unei unităţi de învăţământ universitar. Cel mai tare copiii au avut de suferit în timpul iernii, când nu au avut căldură în sălile de clasă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...