Consilierii judeţeni vâlceni sunt atenţionaţi cu privire la situaţia DJ 651 A, afectat pe o porţiune de 200 m de o alunecare de teren.
Locuitorii comunei Ghioroiu sunt nemulţumiţi din cauza Drumului Judeţean 651A care tranzitează localitatea. Oamenii susţin că, din cauza lucrărilor care se efectuează la hotarul cu oraşul Bălceşti, traficul este foarte mult îngreunat, de multe ori fiind nevoiţi să aştepe minute în şir pentru deblocarea circulaţiei. Ei sunt sceptici că asfaltul în zonă va fi refăcut curând, mai ales că, din cauza unei alunecări de teren care a avut loc la celălalt capăt al DJ 651 A care leagă localitate de judeţul Gorj, de ani buni sunt nevoiţi să facă un ocol de aproape 100 de kilometri pentru a ajunge în localităţile din judeţul vecin. Autorităţile locale susţin că au făcut demersurile necesare pentru alocarea sumelor necesare reparării porţiunii de drum afectată de surpare, dar până acum nu au primit un răspuns concret.
În Gorj, se circulă impecabil
Porţiunea din Drumul Judeţean 651A pe care s-a produs alunecarea de teren măsoară 200 de metri şi este o adevărată capcană pentru şoferii care vor să ajungă în localităţile din judeţul vecin. Oamenii din zonă susţin că situaţia persistă de ani buni şi, în ciuda demersurilor care s-au făcut de către autorităţile locale, drumul este impracticabil din cauza şanţurilor care au apărut în carosabil, iar ei sunt nevoiţi să ocolească mai bine de 100 de kilometri, prin judeţul Dolj, pentru a ajunge în Gorj, deşi pe varianta DJ 651 A nu îi despart decât 5 kilometri. “Am făcut numeroase adrese către Consiliul Judeţean şi am speranţa că de data aceasta vom fi băgaţi şi noi în seamă. Drumul este practic o fundătură. Dinspre Gorj se circulă impecabil, fără probleme, pentru ca în localitatea Ghioroiu să ajungi într-o groapă. Alunecarea de teren este mai veche, de câţiva ani, dar evident că, în timp, cu fiecare intemperie şi deszăpezire, situaţia s-a agravat. Este imposibil de trecut pe acolo iarna sau după o ploaie importantă cantitativ şi cu căruţă, ce să mai vorbim de maşini mici. Nu vrem decât ca acest drum să redevină funcţional pentru că în momentul de faţă suntem ca şi izolaţi în condiţiile în care şi la intrarea dinspre Bălceşti se efectuează lucrări, iar o parte a carosabilului a fost decopertată”, spune viceprimarul localităţii, Ilie Pătraşcu. Lucrările necesare pentru reabilitarea porţiunii de drum afectată de alunecarea de teren au fost evaluate la 1,5 miliarde de lei vechi.