Cei aproximativ o mie de angajaţi ai Petrofac Ţicleni îşi vor păstra locurile de muncă şi în cazul în care societatea lor se va retrage din parteneriatul cu OMV Petrom, cel mai probabil urmând să fie preluaţi de o altă societate, a declarat săptămâna trecută, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu.
În urma unei întâlniri avute săptămâna trecută, la Bucureşti, cu Mariana Gheorghe, directorul general OMV Petrom, Ion Călinoiu susţine că s-a stabilit ca toţi salariaţii ce activează la Petrofac Ţicleni îşi vor menţine locurile de muncă. “Am avut o întâlnire la SC OMV Petrom cu directorul general Mariana Gheorghe şi directorul executiv, pe două probleme importante. Una a fost legată de activitatea Petrofac Ţicleni. S-a stabilit foarte clar că Petrofac va continua până la predarea activităţii către un alt partener, iar OMV în niciun caz nu va întrerupe această activitate la Schela de la Ţicleni. Mai mult decât atât, OMV a dat garanţia că judeţul Gorj, prin zăcământul pe care îl deţine, este prioritatea numărul unu pentru investiţiile comerciale ale acestei companii”, a spus Ion Călinoiu.
În cazul în care OMW ar renunţa la contractul privind extracţia ţiţeiului pe plan local sunt în pericol locurile de muncă a peste o mie de angajaţi ai unităţii Petrofac din Ţicleni. Pentru a preveni disponibilizările în masă, şi autorităţile locale din Ţicleni poartă discuţii şi negocieri cu reprezentanţii OMV Petrom.
Conform parteneriatului dintre cele două companii, OMV Petrom era deţinătorul contractelor de concesiune şi al producţiei de hidrocarburi, iar Petrofac a gestionat operaţiunile la mai multe zăcăminte din zona Ţicleni în numele Petrom.