Ultima Oră

Râmnicu Vâlcea:

Poliţist vâlcean, reţinut la Oradea pentru luare de mită

Ofiţerul va fi prezentat Curţii de Apel Oradea cu propunerea de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

Ofiţerul de poliţie judiciară cu gradul profesional de inspector de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Serviciul de Investigare a Fraudelor, Sorin Văduva, a fost reţinut de către procurorii DNA- Serviciul Teritorial Oradea pentru luare de mită, în formă continuată.

Acesta a pretins în perioada decembrie 2011 – iulie 2012, în mai multe rânduri, de la un denunţător, sumele de 2.000 euro, pentru ca în schimb să urgenteze cercetările şi să soluţioneze favorabil un dosar penal constituit în urma unei plângeri penale depuse de denunţător.

După reţinerea acestuia pentru 24 de ore, în cursul zilei de astăzi, ofiţerul Văduva va fi prezentat Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile.

"La data de 1 august 2012, inculpatul Văduva Sorin a primit de la denunţător 500 de euro, cu titlu de mită, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante. Inculpatului Văduva Sorin i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală", se arată în comunicatul emis de DNA.

"Ofiţerul a cerut în această dimineaţă încetarea raporturilor de serviciu, iar de astăzi el va fi eliberat din funcţia publică", ne-a precizat Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

În cauză, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I – Direcţia Generală Anticorupţie

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...