Actualitate

Angajatorii vâlceni sfidează legea

Renunţă la salariaţi după primul an de sprijin financiar

Cu o propunere legislativă din partea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea menită a avea anumite pârghii pentru tragerea la răspundere a angajatorilor, care după primul an în care primesc subvenţii din partea statului pentru anumite persoane încadrate pe piaţa muncii, renunţă la persoanele respective, deşi ar trebui să le menţină încă un an sau doi, ministerul de resort pare să bată pasul pe loc. În aceste condiţii, numărul anumitor categorii sociale îngroaşă de la o lună la alta rândul şemorilor, iar angajatorii se sustrag de la respectarea legii.


Aşa se face că la ora actuală, în judeţul Vâlcea, doar jumătate dintre angajaţii încadraţi prin subvenţionarea locului de muncă se mai regăsesc după primul an în care statul acordă sprijin financiar firmelor respective, deşi obligaţia acestora ar fi cu totul alta. Permisivitatea legii este cea care face angajatorii să speculeze şi să profite din plin, după cum recunosc chiar cei care au venit cu propunerea legislativă.

Angajatorii profită de scăparea legii

Persoanele afectate de specula angajatorilor sunt absolvenţii de învăţământ, indiferent de instituţie, şomerii peste 45 de ani, întreţinătorii unici de familie, persoanele marginalizate social şi elevii sau studenţii care lucrează pe perioada vacanţei, toate aceste categorii aducând beneficii prin subvenţionarea locului de muncă din partea AJOFM către firmele angajatoare. “La ora actuală, la nivelul judeţului Vâlcea, există 270 de firme care primesc subvenţii pentru cele 472 locuri de muncă. Am constatat, de-a lungul timpului, că în perioada în care angajatorii sunt obligaţi să menţină încadraţi încă doi ani sau încă un an, în funcţie de tipul de subvenţie, doar 50% dintre cei iniţiali se mai regăsesc la locul de muncă”, după cum ne-a precizat Gabriel Albinaru, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vâlcea.

Pledează pentru modificarea perioadei de acordarea a subvenţiei

În aceasta situaţie, propunerea legislativă, făcută de aproximativ un an de zile, viza modificarea perioadei de acordare a subvenţiei astfel încât să existe un anumit control asupra angajatorului pentru ca salariatul să aibă o anumită stabilitate la locul de muncă. “Noi am încercat să creştem eficienţa banilor pe care îi alocăm pentru această zonă încă de acum un an de zile. Am făcut în mod scris către toate instituţiile abilitate şi am propus acordarea subvenţiei nu în fiecare lună, aşa cum se întâmplă în present, ci după o anumită perioadă. Exista şi varianta în care să fie acordată subvenţia la anumite intervale de timp, de două sau de trei luni de zile, în funcţie de cum s-ar fi decis, însă lucrurile nu s-au mişcat, iar noi suntem în aceeaşi situaţie şi nu putem decât să monitorizăm angajatorii să vedem pe parcursul celor doi sau trei ani ce s-a întâmplat cu salariaţii respective. Atât, nimic mai amult pentru că legea nun e permite”, a mai explicat Gabriel Albinaru.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...