Administraţie

Probleme în paradisul USL Vâlcea : liberalii şi pesediştii îşi dau la gioale

Azi, preşedintele CJ Vâlcea a lansat şi un avertisment către liberali, pe care i-a îndemnat să renunţe la unele practici care vor afecta buna colaborare.

Prima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea a debutat cu stângul. Liberalii şi social democraţii au început să îşi dea la gioale, deşi formează o alianţă.

Grupul de consilieri PNL a solicitat azi în şedinţa CJ Vâlcea introducerea pe ordinea de zi în următoarea şedinţă a unui proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentat în AGA la societatea Apavil. Proiectul de hotărâre a fost semnat de toţi cei 10 consilieri liberali.

Cîlea: ’’ Să nu începeţi cu astfel de lucruri, că nu e bine!”

Preşedintele CJ Vâlcea s-a arătat extrem de nemulţumit de faptul că s-a trezit cu hârtia sub nas şi le-a recoamndat colegilor de alianţă să nu înceapă cu astfel de practici.

“În fundamentarea acestei solicitări venim cu următoarele argumente: legea prevede ca persoanele împuternicite să reprezinte CJ, respectând configuraţia politică formată după alegerie locale şi un al doilea argument este faptul că trebuie evitate situaţiile ca cele din mandatul trecut, când o parte din persoane şi-au înaintat demisia din anumite funcţii. A fost cazul lui Doru Filip, îşi dăduse demisia din AGA la societatea RAJDP, dar nu exista o hotărâre a CJ prin care să fie consemnată această decizie şi a apărut la un moment dat aceea discuţie privind compatibilitatea dânsului. Pentru a evita astfel de situaţii este bine să facem o trecere în revistă privind reprezentarea CJ în societăţile comerciale şi regiile din subordine’’, a declarat Gheorghe Păsat, consilier judeţean PNL.

“Nu am nimic împotrivă, ce pot să spun e că nu îmi place metoda. Aţi început ca în trecut, cu proiecte. Orice grupare politică poate să vină la mine, pentru că eu sunt cel care stabileşte ordinea de zi. Treaba asta făcută aşa cu un număr de consilieri, cu semnături pentru mine e surprinzătoare. Puteam să ne înţelegem sau să mă informaţi înainte, aşa e firesc.O să o rezolvăm, dar ca metodă nu e bine. Să nu începeţi cu astfel de lucruri, că nu e bine!’’, spune Ion Cîlea.

De asemenea şi vicepreşedintele CJ Vâlcea, Dumitru Persu a menţionat faptul că toate aceste lucruri trebuie discutate înainte în interiorul alianţei şi nu direct în şedinţe. "Cel puţin pentru imagine sau pentru buna funcţionare a alianţei, data viitoare să discutăm înainte. Mi se pare normal să procedăm în felul asta.Dacă lucrurile o să meargă aşa, nu va fi bine’’, a spus Constantin Pârvu, consilier judeţean PSD.

Liberalii urmăresc înlocuirea pesedistului Costi Rădulescu din AGA Apavil.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...