Pe Scurt

Primul centru salvamont din Mehedinţi, la Cireşu

Consiliul Judeţean Mehedinţi va amenaja în zona comunei Cireşu, cu fonduri europene, un centru regional de intervenţii rapide şi de monitorizare a situaţiilor de urgenţă. Concret, cu aceste fonduri se reabilitează o construcţie care este proprietatea CJ Mehedinţi şi se transformă într-un centru de salvare şi intervenţie rapidă în situaţii de urgenţă, în domeniul salvamont, salvaspeo şi alte situaţii neprevăzute în care se pot afla persoanele în dificultate în zona montană.

Consiliul Judeţean Mehedinţi, în parteneriat cu Primăria Golubac - Republica Serbia, implementează proiectul „Modernizarea şi reabilitarea Centrului Regional de Intervenţii Rapide şi Monitorizare în Situaţii de Urgenţă - Cireşu, judeţul Mehedinţi”, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia. Bugetul total este de 941.260,10 euro, din care fond IPA - 800.071,09 Euro, cofinanţare naţională - 121.422,55 Euro, contribuţie proprie 19.766,46 Euro. În cadrul proiectului, ce se derulează în perioada decembrie 2010 - septembrie 2012, sunt prevăzute lucrări privind modernizarea şi reabilitarea Centrului Regional de Intervenţii Rapide şi Monitorizare în Situaţii de urgenţă – Cireşu conform proiectului tehnic realizat, dotarea Centrului cu echipamente şi bunuri specifice, dotarea corespunzătoare cu echipamente pentru intervenţii a personalului din cadrul compartimentului de specialitate al Consiliului Judeţean Mehedinţi, realizarea unui schimb de experienţă între personalul de specialitate al celor două administraţii locale din România şi Serbia şi realizarea în comun a unui „Ghid de supravieţuire” conform normelor europene în vigoare.
De asemenea, proiectul îşi propune crearea unui nucleu de salvatori montani specializaţi în salvarea persoanelor atât în mediul montan, cât şi în zona carstică. Este primul centru de acest gen în judeţul Mehedinţi. Singurii care interveneau până acum în astfel de situaţii erau lucrătorii ISU Mehedinţi, ajutaţi de salvamontiştii profesionişti din Caraş-Severin. Comuna Cireşu este situată în partea de nord-vest a judeţului Mehedinţi. Zona prezintă un relief predominant deluros cu formaţiuni carstice, cu poieni şi lunci străbătute de râurile Bahna şi Topolniţa.
Regimul climateric este de tip temperat cu influenţe mediteraneene cu o temperatură medie anuală de 8-9 grade C. Principalele atracţii turistice ale zonei cuprind: Complexul carstic „Topolniţa - Epuran” (Peştera Topolniţa, Peştera Epuran), cuptoarele dacice de prelucrare a fierului precum şi formaţiunea naturală Cocoşul de Munte.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

14.09.2018 - 17:15iulian bordea:Poate aveti nevoie de paramedic eu am cursu de prim ajutor calificat facut in cadrul ISU drobeta MH.

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...