Administraţie

Situaţie explozivă la SJU Vâlcea din cauza amânării concursului pentru postul de manager

Fosta directoare Georgeta Sălişte şi consilierul judeţean PNL Dumitru Tărăşenie se încaieră din cauza amânării dictate de Ministerului Sănătăţii

Concursul pentru postul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea a fost amânat din cauza unei lacune legislative, după ce Ministerul Sănătăţii a uitat să elaboreze normele care fac referire la experţii observatori, respectiv la persoanele care au grijă ca astfel de concursuri să se desfăşoare conform legii. Până la publicarea normelor, Georgeta Sălişte şi Dumitru Tărăşenie sunt la un pas să se încaiere.
Scandalul iscat între consilierul Dumitru Tărăşenie, membru al Consiliului de Administraţie, şi Georgeta Sălişte, candidat pentru postul de manager al SJU, a căpătat noi valenţe. Dumitru Tărăşenie, care este şi membru al comisiei de evaluare, a ajuns acum şi inamicul numărul unu al angajaţilor din cadrul compartimentului Runos, compartiment condus chiar de Georgeta Sălişte. Consilierul judeţean şi-a atras ura angajaţilor din spital pentru că a numit în funcţia de secretar al comisiei de evaluare o persoană care nu este pe placul fostului manager al SJU.
“Consiliul de Administraţie a desemnat Comisia de Concurs din care fac parte subsemnatul, în calitate de preşedinte, consilierii judeţeni Gheorghe Folea şi Ion Belciu şi doctorul Ion Mihai, de la Direcţia de Sănătate. Secretarul comisiei este de drept şeful Biroului Resurse Umane, în speţă doamna Georgeta Sălişte. După două săptămâni, doamna Sălişte mi-a comunicat că va participa la concurs şi că o desemnează pe subalterna ei, doamna Istrătescu, în funcţia de secretar al Comisiei de Concurs. Este clar că e ilegal ca un candidat să desemneze preşedintele comisiei, aşa că am acţionat în consecinţă şi am desemnat o altă persoană din cadrul biroului de resurse. A doua zi, persoana desemnată ne-a comunicat că nu acceptă să fie secretarul comisiei, fără să ne dea explicaţii. Presaţi de timp, am solicitat celor doi jurişti să aleagă ca unul dintre ei să îndeplinească această funcţie. Amândoi au refuzat, spunând că nu vor să fie obiectul reclamaţiilor venite din partea doamnei Sălişte”, a declarat Dumitru Tărăşenie în cadrul unei conferinţe de presă.

Secretarul comisiei, sancţionat de şefi

După multe zbateri, membrii Consiliului de Administraţie au reuşit să găsească un secretar pentru comisia de evaluare. Numirea acestei persoane a generat, însă, alte probleme, dar şi o amendă din partea ITM, cel puţin asta a susţinut liberalul Dumitru Tărăşenie.
“Niciuna dintre cele 9 persoane din Biroul de Resurse Umane condus de doamna Sălişte nu a dorit să fie secretar al Comisiei de Concurs, aşa că am decis să o desemnăm pe o doamnă care lucrează în cadrul Biroului de Aprovizionare. Doamna a fost acuzată de şeful dânsei, domnul Strigoiu, că îmi furnizează mie informaţii despre neregulile de la spital. Acum, la Spitalul Judeţean este o enclavă în care nu funcţionează nicio regulă şi în care legile sunt aplicate după bunul plac. Ei bine, pe această doamnă s-au răzbunat. În lunile ianuarie şi februarie nu a fost pontată, deşi a fost prezentă zilnic la serviciu. A făcut plângere la ITM, care a amendat spitalul”, a mai spus consilierul judeţean.

“Presaţi de timp, am solicitat celor doi jurişti să aleagă ca unul dintre ei să îndeplinească această funcţie. Amândoi au refuzat, spunând că nu vor să fie obiectul reclamaţiilor venite din partea doamnei Sălişte” - Dumitru Tărăşenie, membru CA SJU Vâlcea.

Angajaţii solidari cu Sălişte, cu jalba-n proţap la CJ

Deranjaţi de situaţie, angajaţii din cadrul Serviciului Runos s-au încolonat unul câte unul şi au mers la Consiliul Judeţean pentru a i se plânge preşedintelui Gheorghe Păsat că liberalul Dumitru Tărăşenie îşi bagă nasul unde nu trebuie. Pentru a dezamorsa acest conflict, conducerea CJ ia în calcul numirea unui alt director interimar în locul Mihăiţei Creţulescu.
“Comisia de evaluare este cât se poate de legală, nu au motive să se plângă. Noi nu putem organzia concurs până nu apar normele metodologice pentru desemnarea acelor observatori. În cazul în care nu se rezolvă rapid situaţia, luăm în calcul şi numirea unui manager interimar”, a precizat Gheorghe Păsat. Concursul pentru funcţia de manager al SJU ar fi trebuit să se desfăşoare în data de 23 martie 2015, printre candidaţi numărându-se Georgeta Sălişte, Dan Ponoran şi Constantin Ploscaru.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...