Inedit

Elevă din Craiova, câştigătoare la numeroase concursuri de icoane

La doar 12 ani, o elevă din Craiova este privită ca un adevărat talent în pictura pe lemn şi sticlă. Mihaela Bălă, elevă în clasa a VII-a la Şcoala Nr. 39 „Nicolae Bălcescu”, a participat la numeroase expoziţii şi concursuri de pictură, îndeosebi de icoane. La ultimul eveniment de acest fel, „Icoana – fereastra spre cer”, organizat în acest an de Mitropolia Olteniei, a obţinut Marele premiu şi locul I, talentul său fiind apreciat de juriul de specialitate. Mihaela pictează de la vârsta de opt ani. „Atunci pot spune că m-am apucat serios de treabă, pentru că de mică pictam pe pereţi”, îşi aminteşte Mihaela. Dacă în clasa I realiza primele desene, doi ani mai târziu s-a înscris la Palatul Copiilor. Primul concurs la care a participat, de pictură de măşti, a fost un succes, pentru că Mihaela a obţinut locul I. Premiul a motivat-o şi astfel eleva pictoriţă şi-a propus să îşi dedice tot timpul liber acestei pasiuni. „În loc să mă joc, preferam să pictez, să învăţ. Nu am regretat niciodată că am ales să renunţ la timpul liber pentru a mă pregăti în acest domeniu, unul de cinste pentru sufletul meu”, recunoaşte Mihaela.

Apreciată de organizatorii concursurilor

La toate concursurile la care a participat, eleva Şcolii Nr. 39 a fost premiată. Cele mai multe diplome sunt pentru locul I. Mihaela spune că îşi doreşte să urmeze Şcoala Populară de Artă şi să organizeze propriile expoziţii. Părinţii ei recunosc că fata lor e un adevărat talent şi spun că aceste calităţi artistice sunt moştenite. „Cred că mă moşteneşte, pentru că şi eu am cântat muzică populară. Din familie se transmit calităţile artistice”, a spus Cristian Mircea, tatăl Mădălinei. Reprezentanţii Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”, care i-a acordat Mădălinei Marele premiu la Festivalul – concurs „Icoana – fereastră spre cer”, au numai cuvinte de laudă pentru elevă. „Mihaela a mai participat la acest concurs, lucrările sale au fost de fiecare dată foarte apreciate, este o elevă deosobit de talentată. La ultima ediţie a pictat sfinţi tămăduitori, pentru că aceasta era tema festivalului - concurs”, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”, patronată de Mitropolia Olteniei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

01.08.2012 - 03:09Madalin:Minunat!Bravo,Mihaela!Uite ca exista si unele fete de 12 ani cu astfel de procupari.. Alte fete de aceeasi varsta au cu totul alte indeletniciri,din pacate.. Iar felul in care se exprima spune multe despre aceasta fata.Keep up the good work,Mihaela!

Dumnezeu sa te binecuvanteze!

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...