Ultima Oră

Primarii vâlceni, hărţuiţi de un puşcăriaş care se dă drept procuror DIICOT

El solicită informaţii despre agenţii economici ce vând cartele pre-pay şi cere date, care sunt valorificate ulterior pentru a retrage bani din conturi

Mai mulţi edili din judeţul Vâlcea au avut de-a face în ultimele zile cu un puşcăriaş care se dă procuror DIICOT. Primarilor li s-au cerut date despre agenţii economici din localităţile pe care le păstoresc, dar şi informaţii confidenţiale, despre conturile pe care le au în bănci.
Printre cei care au stat de vorbă luni dimineaţa cu “procurorul DIICOT” se numără Ion Gigi Matei-primarul interimar al Râmnicului, Ion Ungureanu - primarul comunei Muereasca, Petre Iordache - primarul oraşului Ocnele Mari, Ion Bîzâc - primarul localităţii Băbeni şi Ion Năfliu - primarul comunei Galicea.

Şarlatanul nu are limite şi obişnuieşte să sune la sediul primăriilor pentru a cere legătura cu edilii. În cazul în care secretarele răspund mai greu, falsul procuror îi contactează pe aleşii locali pe telefoanele mobile. “A sunat dimineaţa la secretariatul primăriei. Când mi s-a făcut legătura, respectivul mi-a spus că este Vasile Bejan, procuror DIICOT, şi mi-a cerut date despre agenţii economici din oraş care deţin automate de încărcat cartele telefonice. Mi s-a părut destul de ciudat şi i-am comunicat să ia legătura cu domnul Vasile Avram”, a povestit primarul interimar al Râmnicului.

Prefectura a emis circulară către toate primăriile din judeţ

Printre cei care au fost întrebaţi ce fel de card au şi la ce bancă au cont se numără primarul Petre Iordache. “Norocul meu a fost că eu ştiam de săptămâna trecută că e unul care sună la primării şi cere anumite informaţii. Dacă n-aş fi ştiut, îi dădeam tot ce îmi cerea, că nu m-aş fi gândit că e un procuror fals”, a spus şi primarul din Ocnele Mari.
Falsul procuror a început să dea primele telefoane săptămâna trecută şi, se pare, unii dintre edili au picat în plasa acestuia. Luni dimineaţa, Prefectura a emis o circulară, pentru a-i feri pe ceilalţi primari să cadă în plasa şarlatanilor. “Vă rugăm să nu daţi curs apelurilor telefonice sau mesajelor ce privesc solicitări de date ale primăriei sau persoanelor angajate în primărie, ca solicitare a instituţiei DIICOT, ele nefiind veridice”.

În lipsa probelor, poliţiştii... emit supoziţii

Poliţiştii bănuiesc că cel care se dă drept procuror DIICOT este de fapt un bărbat care se află în acest moment în spatele gratiilor.
“Este o supoziţie, dar modul în care procedează ne face să credem că ar fi vorba despre cineva dintr-un penitenciar, doar că metoda diferă. Se prezintă ca fiind ofiţer la o autoritate a statului şi solicită informaţii despre agenţii economici care vând cartele pre pay. Ulterior, respectiva persoană îi sună şi pe agenţii economici, spune că are numărul de la primar şi solicită nişte date, care sunt valorificate ulterior pentru a retrage bani din conturi. Unii dintre cei cu care au purtat discuţiile au fost întrebaţi şi despre cardurile personale pe care primesc salariile. Au fost şi persoane care au rămas fără bani în conturi”, a spus comisarul-sef Marius Dascălu, adjunctul IPJ Vâlcea.
Conducerea IPJ le recomandă edililor să nu furnizeze date personale în cazul în care vor fi contactaţi de falsul procuror DIICOT.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...