Economic

ALRO Slatina, din nou în impas

Premierul Victor Ponta a promis sprijin de la Guvern

Autorităţile judeţene din Olt au intervenit săptămâna trecută la primul-ministru Victor Ponta pentru ca renegocierea contractului dintre Alro şi Hidroelectrica să aibă o finalitate pozitivă pentru producătorul de aluminiu din Slatina, mai ales că fabrica se află acum într-un impas financiar şi astfel, s-ar evita închiderea unei secţii a Alro şi pierderea unor locuri de muncă.

La întâlnirea cu Ponta a participat şi ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, şi oligarhul rus Vitali Matchinski, proprietarul grupului Vimetco, fiul acestuia, Pavel, directorul general al Alro, Gheorghe Dobra, şi Marian Năstase, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al companiei. Alro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, nu a luat, până în acest moment, nicio decizie cu privire la reducerea producţiei şi continuă negocierile cu Hidroelectrica pentru alimentarea cu energie. „Nu am luat, încă, o hotărâre referitor la reducerea capacităţii de producţie”, a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al Alro, în cadrul unui comunicat de presă. Acesta a mai precizat: „În momentul de faţă, analizăm situaţia curentă, în strictă legătură cu livrarea de energie electrică.” În plus, ţinând cont de recentele declaraţii cu privire la declanşarea stării de Forţă Majoră de la Hidroelectrica, Alro analizează multiple variante pentru a fi pregătită în cazul în care această măsură va intra în aplicare. „Luând în considerare perioada anterioară de Forţă Majoră, Alro trebuie să se asigure că are îndeplinite toate condiţiile pentru exploatarea în siguranţă a fluxului tehnologic, în cazul în care livrările de electricitate vor suferi fluctuaţii semnificative”, se mai arată într-un comunicat al ALRO Slatina.

Investiţii de 15 milioane de dolari

Alro, cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, a finalizat în iunie investiţii în valoare de 15 milioane de dolari pentru eficienţă energetică, în primele cinci luni din 2012. Investiţiile sunt parte a programului pe termen lung implementat de Grupul Alro în toate unităţile sale din România, având scopul de a îmbunătăţi eficienţa energetică a operaţiunilor sale.
„Alro a pus accent pe îmbunătăţirea consumului specific, indiferent că este vorba de energie, gaze sau alte materii prime. Am obţinut rezultate impresionante pe segmentul eficienţei energetice, precum şi reduceri semnificative ale costurilor prin creşterea eficacităţii operaţiunilor. De asemenea, scăderea consumului pe tona de aluminiu ne-a ajutat să echilibrăm creşterea constantă a preţului energiei”, a declarat Gheorghe Dobra, directorul general al Alro. Ca urmare a programului de investiţie pentru creşterea eficienţei energetice, Alro a reuşit să diminueze consumul de energie cu 75% pe tonă, în sectorul de aluminiu procesat, din 2003 până în 2011. De asemenea, şi consumul de gaz a scăzut cu aproximativ 80% din 2003 până în 2011, pentru acelaşi sector.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...