Politică

Zgonea, campanie electorală de Zilele Imnului la Vâlcea

Zilele Imnului Naţional desfăşurate weekendul trecut la Râmnicu Vâlcea s-au dovedit a fi un adevărat fiasco. Autorităţile venite să ţină diverse cuvântări au preferat să le amintească oamenilor că trebuie să meargă la vot, în timp ce râmnicenii au servit mici şi bere pe întuneric sâmbătă seara.

Zilele Imnului au fost transformate într-o adevărată propagandă electorală. Social democratul Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, i-a îndemnat pe vâlcenii adunaţi pe Splaiul Independenţei chiar în ziua de 29 iulie să meargă la vot, deşi declaraţiile electorale erau interzise. „ «Deşteaptă-te române» este un cântec important pentru noi, toţi românii. Vreme de mai bine de 150 de ani, înaintaşii noştri s-au luptat, unii au şi murit, pentru ca noi să avem dreptul să ne alegem viitorul în mod liber şi în mod democratic. Memoria lor ne obligă să ne exercităm acest drept şi să mergem să votăm atunci când suntem chemaţi să luăm hotărâri importante pentru ţară. Pentru că «Deşteaptă-te române» s-a auzit prima oară la Vâlcea, voi, dragi vâlceni, trebuie să răspundeţi prezent. Milioane de români sunt măcinaţi de criza economică, ţara are nevoie de un conducător. Azi (n.r .29 iulie 2012) datoria noastră este de a horărî viitorul. Eu vă îndemn pe toţi să mergeţi la vot şi să alegeţi viitorul României. Nu lăsaţi pe alţii să hotărască pentru voi”, a declarat Valeriu Zgonea la Râmnicu Vâlcea, chiar în ziua alegerilor.
Problemele au început însă să apară seara, când râmnicenii au fost nevoiţi să servească micii şi berea pe întuneric, după ce curentul a picat de mai multe ori. Primarul Emilian Frâncu a stat însă mai tot timpul în mulţime, plimbându-se cu soţia de mână, trecând cu uşurinţă peste micile probleme tehnice ce au apărut. Râmnicenii s-au înghesuit ca şi în anii trecuţi pe Splaiul Independenţei, lăsând în urma lor doar un morman de gunoaie.
Frâncu este însă mulţumit de modul în care Zilele Imnului s-au desfăşurat, considerând că Râmnicu Vâlcea a fost o adevărată capitală estivală şi culturală, dar şi de divertisment. „Doresc să mulţumesc în special miilor de locuitori ai Râmnicului care au luat parte într-un mod activ şi civilizat la toate manifestările dedicate anul acesta Zilei Imnului Naţional: ei au fost principalii beneficiari ai acestei sărbători şi au dovedit că apreciază cum se cuvine eforturile făcute de cei enumeraţi mai devreme. De asemenea, celor afectaţi de dezagrementele inerente organizării unor manifestări de o asemenea amploare vreau să le mulţumesc pentru înţelegerea arătată cu acest prilej”, a spus primarul Râmnicului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...