Monden

România îşi desemnează reprezentantul în concursul Eurovision

Sala Polivalentă din Craiova, pregătită de un spectacol muzical de gală urmărit de mii de spectatori şi milioane de telespectatori

Finala Eurovision România 2015 este transmisă în direct la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional duminică, 8 martie, începând cu ora 20.30. Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…12), prin SMS, la numărul 1267 (tarif: 0,3 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la numărul de telefon 0900 160 9xx (unde „xx” reprezintă numărul de ordine alocat fiecărui concurent: 01, 02, 03… 12), cu acelaşi tarif (0,3 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone. Votul telespectatorilor va cântări la fel de mult ca şi cel al juriului.


Ordinea intrării în concurs a pieselor

1.Voltaj – “De la capăt”
2.Băieţii – “Dragoste în lanţuri”
3.Tudor Turcu – “Save Us”
4.Aurelian Temişan feat. Alexa – “Chica latina”
5.Rodica Aculova – “My Light”
6.Blue Noise – “Love Won’t Run Away”
7.Ovidiu Anton – “Still Alive”
8.Lara Lee – “Superman”
9.Super Trooper – “Secret Place”
10.Luminiţa Anghel – “A Million Stars”
11.Cristina Vasiu – “Nowhere”
12.CEJ – “We Were In Love”

Anul acesta, concursul cântecului european va avea loc la Viena (Austria), în 19, 21 şi 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria. Pe eurovision.tvr.ro şi pe pagina de Facebook Eurovision Romania se găsesc toate informaţiile despre concurs, dar şi noutăţile din ţară şi din străinătate pe subiectul Eurovision.

Ruslana, îndrăgostită de folclorul românesc

Câştigătoare pentru Ucraina, în 2004, a concursului european cu piesa “Wild Dances”, artista cu numele de scenă Ruslana va susţine un recital pe scena amenajată în Sala Polivalentă din Craiova. “Îmi doresc ca cel care va ieşi învingător în această seară să aducă victoria României la Viena. Iubesc România pentru folclorul ei extraordinar! De doi ani încoace gândesc şi pregătesc un material etno special şi mi-aş dori o sesiune cu artişti de folclor vechi românesc. Aş vrea să fac cunoscute în întreaga lume aceste fragmente unice de muzică, de ritm, de melodie. Oamenilor le plac Panjabi MC sau Goran Bregovic, dar vor fi înnebuniţi după ritmurile sălbatice româno-ucrainene!”, a declarat ucraineanca, duminică 8 martie, la conferinţa de presă organizată în Bănie de organizatorii finalei Eurovision 2015 România.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...