Administraţie

Râmnicu Vâlcea, la concurenţă cu Caracalul

Viceprimarul Ioniţă a decis să păstreze intact terenul unui amic, dar să dubleze o stradă cu acelaşi nume: „Paul Capelleanu”

Confuzie totală într-un cartier din Rm. Vâlcea unde mai multe străzi au primit aceeaşi denumire. Aleea Căpitan Paul Capelleanu se află în cartierul Traian Sud, dar în nomenclatorul stradal al oraşului ea apare ca fiind de fapt două străzi paralele. Una are aproape 200 de metri, cealaltă aproape 400 de metri, confuzia fiind atât de mare încât nici taximetriştii şi nici poştaşul nu nimeresc unde trebuie de cele mai multe ori.

Cetăţenii derutaţi: două străzi, acelaşi cartier, o singură denumire

Locuitorii din zonă spun că neplăcerile lor legate de denumirea străzii au început în urmă cu o lună, când s-au trezit cu mai multe indicatoare cu denumirea Aleea Paul Capelleanu în zonă. Confuzia e totală, mai ales că, dacă ai urma indicatoarele respective, ai da ocol la un bloc, casele, patru la număr, care se află de fapt pe strada Paul Capelleanu, fiind practic de negăsit. „Eu nu ştiu ce să spun, cum au împărţit aici, că şi strada asta se numeşte Paul Capelleanu şi cealaltă tot Paul Capelleanu Nici eu nu ştiu sigur care e. Poştaşul mai nimereşte adresa, dar nu întotdeauna”, spune Dumitru Lupu, unul dintre locatarii uneia din aleile Paul Capellanu. ”Din comoditate, Primăria a prins toate casele din spatele blocului S34 ca făcând parte din zona Capelleanu şi le-a dat numere la rând, inclusiv pe o alee particulară care are casele numerotate la fel ca cele de pe strada Paul Capelleanu. Cu denumirea respectivă este însă o singură stradă. Cea pe care stăm noi. Are o lungime de 180 de metri, lată de 5,5 metri şi se află în spatele blocului S34 până în latura vestică. Indicatoarele au fost mutate în ultima vreme de un vecin căruia nu îi convine ca aleea Capelleanu să fie exact această stradă. Din cauza lui s-au făcut tot soiul de racorduri între o parcare şi o falsă alee şi se încearcă acum acreditarea ideii că Aleea Capelleanu este o alee care practic fugăreşte un bloc. Confuzia este foarte mare, căci nici taximetriştii care veneau de obicei în zonă nu mai nimeresc, ce să mai vorbim de oamenii care nu au trecut niciodată pe aici”, spune domnul Popescu, un alt cetăţean de pe o altă alee Capelleanu.

"Sigur că se creează confuzie. De aici am şi pornit în demersul nostru de a rezolva această problemă, cu menţiunea că cea de a doua este o stradelă de 180 de metri cu doar două case.", Gheorghe Ioniţă, viceprimar Rm. Vâlcea

„Nomenclatorul stradal e de vină!”

Cum Rm. Vâlcea are acum toate şansele să concureze la acest capitol cu vestitul Caracal, autorităţile locale spun că vor să rezolve problema cât mai repede. Vina nu le aparţine, confuzia fiind una care datează din 1997 când aşa au fost trecute străzile respective în nomenclatorul stradal, a precizat actualul viceprimar. „Prin nomenclatorul stradal din 1997, partea dinspre oraş a căpătat denumirea de Paul Capelleanu, fără a avea o delimitare exactă. Sigur că se creează confuzie. De aici am şi pornit în demersul nostru de a rezolva această problemă, cu menţiunea că cea de a doua este o stradelă de 180 de metri cu doar două case. În urma analizei pe care am avut-o în această dimineaţă, am căzut de acord ca strada Paul Capelleanu să rămână prima stradă, aşa cum a fost ea delimitată”, a precizat vicele Gheorghe Ioniţă. Autorităţile au decis să păstreze această denumire doar pentru una dintre străzi, iar pentru a evita pe viitor astfel de situaţii să dea şi o hotărâre de consiliu local cu delimitarea clară a zonei denumită Paul Capeleanu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...