Sub Lupă

Mircia Gutău, cu ochii pe ştrandul din Ocniţa

Preşedintele UNPR Rm. Vâlcea intenţionează să participe la licitaţie şi să modernizeze baza de agrement printr-o investiţie masivă

Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău se gândeşte serios să investească în ştrandul de la Ocniţa, care de ani de zile nu mai poate atrage turiştii aşa cum o făcea în urmă cu mulţi ani. Gutău intenţionează să participe la licitaţia ce va avea loc după ce procesele se vor termina şi să vină cu un proiect spectaculos care va transforma ştrandul în întregime.

Uneperistul Mircia Gutău, fostul edil al Râmnicului, e pus pe fapte mari. Acesta a purtat în ultima perioadă mai multe discuţii cu primarul din Ocnele Mari, Petre Iordache, despre posibilitatea de a investi în ştrandul de la Ocniţa. Iordache s-a declarat încântat de idee, mai ales că familia Gutău deţine terenuri şi o casă în Ocnele Mari şi nu este străină de această zonă. Dacă discuţiile s-ar concretiza, Gutău ar urma să construiască bazine noi şi să modernizeze în totalitate baza de agrement de la Ocniţa. „Domnul Gutău a luat legătura cu mine. Acolo va fi o licitaţie, iar dânsul şi-a manifestat dorinţa de a participa la această licitaţie. Este un interes deosebit pe care Mircia Gutău l-a arătat pentru ştrandul din Ocniţa. Din discuţiile purtate cu el, am înţeles că vrea să radă tot de acolo, vrea să facă investiţii serioase pe baza unui proiect. Este clar că trebuie să avem sprijinul unor oameni potenţi şi nu ne vom mai încurca cu cei care vin şi spun că vor să investească aici, dar de fapt nu fac nimic”, a declarat săptămâna trecută primarul din Ocnele Mari, Petre Iordache.

Iordache speră ca procesele în instanţă se se termine până la sfâşitul anului

Familia Gutău deţine terenuri şi o casă în Ocnele Mari şi nu este străină de această zonă. Dacă discuţiile s-ar concretiza, Gutău ar urma să construiască bazine noi şi să modernizeze în totalitate baza de agrement de la Ocniţa.

Deşi acesta susţine că în ultima perioadă s-a mai făcut pe ici pe colo câte o investiţie, ştrandul este departe de a fi unul modern, spre disperarea autorităţilor, care nu mai pot atrage atât de mulţi turişti ca în urmă cu câţiva ani. Dacă investiţia se va realiza, edilul din Ocne preconizează că ştrandul de la Ocniţa va atrage mai muţi turişti decât cel din Râmnicu Vâlcea. „Domnul Gutău m-a întrebat şi de terenurile limitrofe ştrandurilor pentru că se gândeşte la o extindere. Dacă ştrandurile vor fi puse la punct, cel din Râmnicu Vâlcea va rămâne mic copil. Aici este sare naturală, cu un grad de salinitate ridicat, plus că Mircia Gutău doreşte să realizeze şi nişte bazine cu apă dulce, dar şi un punct în care oamenii se pot da cu nămol. Acest nămol este superior celui de la Techirghiol”, mai spune Petre Iordache.

Autorităţile, supărate că Minea a blocat orice investiţie mulţi ani

Deocamdată, însă, există mai multe procese pe rol, care împiedică practic orice investiţie majoră la Ocniţa. Primarul se aşteaptă ca până la sfârşitul acestui an să se finalizeze toate litigiile în instanţă şi ştrandul să intre în administrarea Primăriei. Autorităţile locale au fost însă mulţi ani legate de mâini şi de picioare din cauza omului de afaceri, Nicolae Minea, care deţinea ştrandurile, dar nu a investit nimic. În 2008, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a recunoscut atunci apartenenţa ştrandurilor de la Ocnele Mari de administraţia locală, respingând recursul înaintat de SC Batroscom SA. Nicolae Minea a pierdut astfel dreptul asupra ştrandurilor în care nu a investit nimic în ultimii ani. Cele cinci amplasamente ce au fost administrate de Nicolae Minea în Ocnele Mari au fost aproape de a se prăbuşi, dat fiind că acesta nu a mai investit aproape nimic în reabilitarea şi modernizarea lor. Bazinele de apă sărată de la Ocniţa şi parcul care le înconjoară sunt construite în 1900 de către colonelul Dianu, care amenajează spaţiul turistic şi captează apele din bazine din altul aflat în incinta băilor de unde se pompau atât pentru bazinul ştrandului cât şi pentru duşurile existente în acelaşi complex turistic. Spre deosebire de ştrandul de la Ocnele Mari, ştrandul de la Ocniţa nu este construit pe o veche gură de ocnă, din această cauză apele de aici sunt mai concentrate în săruri minerale, în special în clorură de sodiu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...