Administraţie

15 blocuri din Râmnic vor fi reabilitate termic cu 3 milioane de euro

Municipalitatea a lansat un proiect finanţat prin POR, ce are ca termen de recepţie sfârşitul anului în curs

Luni, 2 martie, Primăria Râmnicu Vâlcea a anunţat lansarea proiectului “Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din municipiul Râmnicu Vâlcea: Blocul 123, Blocul P1, Blocul P4, Blocul P5, Blocul 24, Blocul A37/1, Blocul 98, Blocul N9, Blocul N10, Blocul 15, Blocul O3, Blocul O6, Blocul O7, Blocul O8, Blocul 18” (cod SMIS 49635).
Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 1 – “Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.2 – Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe”. Contractul de finanţare a fost semnat la data de 15 octombrie 2014 între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Organismul Intermediar Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia şi Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea.

54% din buget, fonduri nerambursabile

Bugetul proiectului este de 13.446.781,74 lei (aproximativ 3 milioane de euro), din care valoarea contribuţiei nerambursabile alocate este de 7.184.838,19 lei (53,4%). Perioada de implementare este de 14 luni, începând din 16 octombrie 2014.
Potrivit documentaţiei puse la dispoziţie, obiectivul general al proiectului constă în crearea şi menţinerea de locuri de muncă cu efect asupra contracarării recesiunii economice, prin impulsionarea industriei de construcţii, precum şi a industriilor conexe extrem de afectate de criza economică. De asemenea, iniţiativa urmăreşte şi promovarea coeziunii sociale, prin sprijinirea îmbunătăţirii eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe din România, în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020, ceea ce va conduce la creşterea/menţinerea ratei de ocupare a forţei de muncă, consum redus de energie şi limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră.
Proiectul se subscrie obiectivului POR de creştere a rolului economic şi social al centrelor urbane, printr-o abordare policentrică, pentru a stimula o dezvoltare mai echilibrată a regiunilor, cât şi îmbunătăţirea accesibilităţii regiunilor şi în special a accesibilităţii centrelor urbane şi a legăturilor lor cu ariile înconjurătoare şi creşterea calităţii infrastructurii sociale a regiunilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...