Proiectul „Egalitatea de şanse pe piaţa muncii-EGAL“ a fost prezentat miercuri, 18 februarie 2015, într-o conferinţă de presă, la Camera de Comerţ şi Industrie din Bacău de Fundaţia de Antreprenoriat Social Vâlcea, reprezentată de Valentin Cismaru. Camera de Comerţ din Bacău este beneficiara proiectului.
Partenerii sunt Camera de Comerţ din Harghita, Fundaţia Antreprenoriat Social Vâlcea, Fundaţia Centrul de Pregătire Profesională Vâlcea şi Indice Consulting and Management din Bucureşti. La finalul proiectului, în luna noiembrie a acestui an, 150 de femei din judeţul Bacău vor avea diplome recunoscute ca lucrători în alimentaţia publică sau bucătari. Un număr la fel de mare vor fi din Oltenia şi din Ardeal.
„Până acum avem 78 de femei înscrise, din care 53 au finalizat cursuri de lucrători în alimentaţia publică. Nu putem spune că a fost o avalanşă de înscrieri, dar ne-a fost mai uşor pentru că au fost remunerate“, a precizat Mihai Tulbure, managerul proiectului din partea Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău. Cursurile de calificare sunt destinate femeilor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani. Pentru a fi admise, trebuie să fie şomere cu îndemnizaţie sau să nu aibă loc de muncă. În cazul în care se angajează, pierd calitatea de cursant, dar nu sunt obligate să dea înapoi banii încasaţi. La final, organizatorii au obligaţia să elaboreze un studiu comparativ, regional, despre problematica incluziunii sociale şi economice a femeilor dezavantajate din punct de vedere social. „Este important că femeile sunt plătite pe perioada cursurilor şi că, la final, vor primi o diplomă recunoscută de autorităţile statului şi vor avea competenţe foarte bune, în meserii căutate. Pentru a finaliza cursul ele trebuie să aibă o prezenţă de cel puţin 75% la orele de curs”, a precizat Valentin Cismaru, preşedintele Fundaţiei de Antreprenoriat Social Vâlcea.
Actualitate
23.02.2015
Egalitatea de şanse pe piaţa muncii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)
< înapoiînainte >
Actualitate
07.03.2025