Sport

Severinul, fără punct în Liga 1

Echipa lui Bondrea n-a reuşit să gestioneze nici finalul meciului de la Braşov şi a fost învinsă, la fel ca în prima etapă, cu 2-1

CS Turnu Severin a pierdut partida de sub Tâmpa în minutul 83, când Iulian Popa l-a învins, cu un şut din 14 metri, pe Andrei Marinescu, titularizat, surprinzător, în locul lui Mihai Şteţca. De altfel, faţă de meciul cu Dinamo, pierdut tot în ultimele zece minute, antrenorul Bondrea a operat trei modificări în primul 11.

Fundaşul Emil Ducu Ninu a fost trimis în linia mediană, în locul lui Florin Pătraşcu, iar Marius Ologu a jucat şi el din primul minut, după ce în runda inaugurală intrase după pauză şi fusese criticat de Bondrea pentru prestaţia sa. „Uneori e bine ca jucătorii să se mai rotească. Când stai pe bancă ai timp să reflectezi mai mult la greşeli”, a încercat să explice antrenorul oltean. Mutările nu s-au dovedit însă prea inspirate, iar echipa severineană a primit gol după doar 65 de secunde, prin lovitura de cap a lui Mugurel Buga, din 10 metri. În minutul 33 Hadnagy a lovit bara laterală, iar la faza următoare Ologu a expediat singurul şut al oaspeţilor pe spaţiul porţii din prima repriză.

Francezul Thomas a debutat cu gol

Bondrea a dovedit mult mai multă inspiraţie la pauză, când l-a introdus pe atacantul Joel Thomas, iar francezul a debutat cu gol în Liga 1, după ce în minutul 58 a fructificat cu capul centrarea lui Zaharia. La scurt timp de la egalare, Vancea îşi putea aduce echipa în avantaj, însă n-a prins cadrul porţii. Marinescu a demonstrat că are şi calităţi, la şutul lui Nassel, dar nu s-a mai putut opune la reluarea lui Popa şi Severinul a pierdut din nou pe finalul meciului. În prima etapă, Dănciulescu marcase golul de 2-1 în minutul 80.

"Am mai avut şi un arbitraj care a favorizat cert gazdele. După ce am egalat, cred că au fost 10-15 faulturi numai în favoarea Braşovului.", Marian Bondrea, antrenor CS Turnu Severin

Bondrea, dezamăgit din nou

La finalul partidei de la Braşov, antrenorul Marian Bondrea a fost nemulţumit de erorile comise de echipa sa, dar a taxat şi maniera de arbitraj „Dezamăgirea e foarte mare, fiindcă e al doilea meci al nostru în Liga 1 şi al doilea pe care îl pierdem făcând cadouri adversarului. Am primit iar goluri pe greşeli personale, de neacceptat. Ratăm şi foarte mult. Se simte tracul diviziei, deşi avem câţiva jucători cu o oarecare experienţă la acest nivel, dar probabil că absenţa lor o perioadă din fotbalul de performanţă i-a afectat. Totuşi, cred că în momentul în care vom obţine prima victorie, echipa se va descătuşa. Nu cred că e vorba de lipsă de concentrare. E vorba şi de valoare individuală, de simţul golului, de trac. Am mai avut şi un arbitraj care a favorizat cert gazdele. După ce am egalat, cred că au fost 10-15 faulturi numai în favoarea Braşovului. Orice contact era fault pentru gazde. Chiar şi în faza premergătoare golului s-a greşit: o deposedare corectă a lui Pătraşcu a fost transformată în lovitură liberă pentru gazde. E inacceptabil ceea ce se întâmplă. Echipele mici sunt taxate aproape la fiecare fază. Maniera de arbitraj e diferită. Nu înţeleg de ce”, a spus Bondrea. Tehnicianul oltean admite că echipei sale îi va fi greu să facă faţă Ligii 1, dar nu pare îngrijorat: „Ne va fi din ce în ce mai greu, dar e prematur să vorbim acum dacă vom evita retrogradarea. Să nu uităm că nivelul jocului prestat de noi nu este reflectat în rezultate. Nu ne-am făcut de râs nici cu Dinamo şi nici cu Braşov. Ne-am creat ocazii”. Sâmbătă, de la ora 19, echipa sa va întâlni Concordia Chiajna pe „Municipalul” severinean.

Sipovic are putea completa defensiva

După ce a renunţat săptămâna trecută la fundaşul sârb Bozidar Cosic, Marian Bondrea speră să-şi completeze lotul cu bosniacul Enes Sipovic. Sezonul trecut, fundaşul de 21 de ani a fost împrumutat de Oţelul Galaţi la Petrolul Ploieşti, în tur, şi Farul Constanţa, în retur. „S-a purtat o discuţie de principiu. Eu sper să se rezolve zilele acestea, fiindcă tot greşim în centrul defensivei. Aceste transferuri trebuia să le facem însă înainte să plecăm în cantonamentul din Slovenia, dar asta e situaţia la noi”, a spus Bondrea. Antrenorul oltean speră ca zilele acestea să poată fi legitimat şi mijlocaşul sârb Jovan Golic.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...