Sport

UFC Oltenia Craiova nu are loc în Liga a 2-a

Paradoxal, Craiova are două locuri pentru liga secundă, dar nicio echipă înscrisă în a doua competiţie ca importanţă în fotbalul românesc

Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu refuză să se înscrie în Liga a 2-a, aşa cum au decis federalii, iar echipa pe care un grup de iniţiativă o vrea în Bănie nu are loc în liga secundă.

"M-am exprimat public, oricum, nu este un proiect de hotărâre, practic nu avem ce vota, nu ştiu de ce mi s-a transmis mie această scrisoare de către Mircea Sandu.", Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova

Echipa care vrea să joace pentru Craiova doreşte să se intituleze UFC Oltenia Craiova şi are în componenţă mai mulţi foşti jucători ai Universităţii retrogradate de Federaţie, mai exact ai echipei care reuşea promovarea în Liga 1, în 2006: Robert Săceanu, Mihai Dina, Dorel Stoica, Gabriel Velcovici. Mandatat să poarte discuţiile cu oficialităţile a fost Cătălin Crăciunescu, care a depus mai multe memorii la Primăria Craiova, la Consiliul Judeţean şi Prefectura Dolj. „Noi ne-am exprimat dorinţa să jucăm pentru Craiova, nimic altceva. Nu solicităm sprijinul Primăriei şi vom cere direct Federaţiei acel loc pe care l-a dat oraşului”, a declarat Cătălin Crăciunescu.
Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a discutat, în şedinţa de consiliu de la mijlocul săptămânii trecute, subiectul „echipă pentru Craiova”: „M-am exprimat public, oricum, nu este un proiect de hotărâre, practic nu avem ce vota, nu ştiu de ce mi s-a transmis mie această scrisoare de către Mircea Sandu. Aşa după cum cunoaşteţi foarte bine şi dumneavoastră, legislaţia, primăria unui oraş şi consiliul local nu se mai pot implica în fotbal, deci să creăm noi o echipă acum şi să o susţinem financiar mi se pare ori o glumă proastă, ori o necunoaştere crasă a legislaţiei în vigoare. Motiv pentru care nu am ce argument să dau”, a comentat primarul Vasilescu.
În data de 17 iulie, Federaţia Română de Fotbal a decis reprimirea Universităţii Craiova în liga a 2-a, dar decizia federală nu a fost îmbrăţişată de Adrian Mititelu, care a anunţat că nu va înscrie Universitatea în actuala ediţie de campionat a Ligii a 2-a.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...