Ultima Oră

Râmnicu Vâlcea:

Referendum 2012: Vezi AICI pentru ce au votat politicienii vâlceni

Politicienii s-au grăbit să meargă la urne, încă de la primele ore ale dimineţii, pentru a le oferi un exemplu alegătorilor tentaţi să renunţe la a-şi manifesta dreptul la vot

UPDATE, ora 17.00.Prezenţa la urne până la ora 17.00 în judeţul Vâlcea era de 35,44 la sută, cu mult peste media naţională care nu a depăşit 26,89 la sută. În mediul urban s-a înregistrat o prezenţă de 31,26 la sută iar în mediul rural 39,29 la sută.

UPDATE, ora 15.30. Judeţul Vâlcea se află în top. La ora 14.00, 27, 52 la sută dintre cetăţenii cu drept de vot s-au prezentat la urne, Vâlcea clasându-se pe locul cinci pe ţară. Vâlcea, Mehedinţi, Teleorman, Vrancea şi Olt sunt judeţele în care cetăţenii au votat în număr mare. Ca şi la primele ore ale dimineţii, cei din mediul rural au fost mai conştiincioşi 30,13 la sută dintre alegătorii înscrişi pe listă prezentându-se la urne, în timp ce prezenţa la vot în mediul urban a fost de 24,69 la sută. Până acum în judeţ nu s-au produs incidente majore, potrivit oamenilor legii


UPDATE, ora 11.30. Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC) procentul prezenţei la urne în judeţul Vâlcea a fost până la ora 10.00 de 10,19 la sută. Cei din mediul rural au votat ca de obicei în număr mai mare, 10,39 la sută, în timp ce în mediul urban doar 9,97 la sută.


Primul care s-a prezentat la urne a fost desigur preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea (PSD), care a votat imediat după deschiderea urnelor, la ora 07.00, la Şcoala Take Ionescu din Râmnicu Vâlcea.

“Am votat pentru o ţară mai bună, pentru o viaţă mai bună pentru români. Traian Băsescu este preşedintele care a izolat România şi care azi a făcut ţara de râsul Europei . Este primul preşedinte care şi-a atacat ţara numai şi numai pentru a rămâne în funcţie. Întoarcerea sa la Cotroceni ar fi un dezastru pentru ţară”, a declarat Ion Cîlea.

Pistol: "Am votat pentru normalitate"

Şi liberalul Bogdan Pistol, vicepreşedintele CJ Vâlcea s-a prezentat destul de dimineaţă la urne pentru a vota, la ora 08.30.

“Am votat pentru un viitor democratic, pentru stabilitate politică, pentru ca instituţia prezidenţială să devină o instituţie conformă cu legile ţării şi Constituţia, am votat pentru reaşezarea clasei politice, pentru un mai mare interes pentru economie şi mai puţin pentru scandal. Am votat pentru normalitate”, a spus Bogdan Pistol.

În acelaşi timp a votat şi primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, fiind urmat de deputatul PNL, Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea. Democrat liberalii au anunţat cu câteva zile în urmă că nu se vor prezenta la urne potrivit ultimei decizii luate de cei de la centru.

Numărul persoanelor cu drept de vot din judeţul Vâlcea este de 341.241. Politicienii se aşteaptă ca procentul prezenţei la urne în Vâlcea să fie de peste 70 la sută.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...