Inedit

Locurile de cazare sunt ocupate la refuz în staţiunea Rânca

Autorităţile şi operatorii din turism sunt siguri că va fi o afluenţă mare de turişti şi de Valentine`s Day în staţiunea gorjeană

Toate unităţile de cazare din staţiunea montană gorjeană Rânca sunt ocupate la capacitate maximă, în zonă fiind prezenţi câteva mii de turişti, potrivit declaraţiilor şefului Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.
Stratul de zăpadă este de un metru, după ninsorile de la sfârşitul săptămânii trecute, ceea ce a atras amatorii de sporturi de iarnă şi recreere. “A nins la Rânca, stratul de zăpadă este undeva între 70 de centimetri şi un metru, toate pârtiile au strat suficient de zăpadă, inclusiv cea de pe Vârful Păpuşa, care are şi telescaun, şi cu siguranţă, cu ce va mai ninge în perioada următoare, ne oferă certitudinea că o să avem un sezon de schi suficient de lung. Drumarii sunt la lucru, gestionează bine situaţia, au desfăcut drumul la timp şi nu s-au înregistrat probleme deosebite. În staţiune nu sunt locuri de cazare de weekend-ul trecut, nu s-a găsit un loc liber toată săptămâna. În permanenţă avem opt salvamontişti în zonă, o ambulanţă şi două cabinete medicale la cele două baze ale Salvamont din Rânca. Aşteptăm aceeaşi afluenţă mare de turişti şi în weekend-ul de Valentine`s Day (14 – 15 februarie n.r.), dacă nu chiar mai mare”, a declarat Sabin Cornoiu.

Drumarii avertizează şoferii să-şi echipeze maşinile pentru condiţii de iarnă

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu, Ion Tudor, a declarat vineri (6 februarie – n.r.) că toate maşinile care vor urca pe DN67C Novaci-Rânca trebuie să fie echipate cu lanţuri antiderapante.
“Pe drumul către Rânca e zăpadă tocată pe carosabil, obligatoriu maşinile trebuie să fie echipate cu lanţuri. Vom organiza periodic filtre de poliţie la baza drumului. Va ninge şi în continuare, după ce va expira avertizarea de cod galben. Avem cinci utilaje la Rânca, dintre care două sunt la kilometrul 16. Acum ninge şi pe Godeanu, am suplimentat şi acolo cu două utilaje, avem şase utilaje în total pe Godeanu, de la Baia de Aramă până jos la Cerna”, a declarat Ion Tudor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...