Actualitate

Primii paşi spre DNA

Vezi AICI ce încercare de spălare de bani a regizat Executivul Primăriei Râmnicu Vâlcea în ultima şedinţă de Consiliu Local

Scandalul în care firma Urban SA şi Primăria Râmnicului sunt implicate pare să nu aibă sfârşit. Încercarea de a regla poliţele duse în instanţă printr-o hotărâre de Consiliu Local a eşuat astăzi după ce consilierii PDL şi PPDD s-au opus propunerii făcute de primarul Emilian Frâncu de a accepta propunerea Urban SA privind prelungirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare din Râmnicu Vâlcea. Propunerea iniţiată de primar a fost contestată vehement de opozanţii democrat-liberali şi de pepededişti în condiţiile în care firma patronată de Theodor Florescu înregistrează în acest moment o datorie de aproximativ trei milioane euro la plata redevenţei datorate municipalităţii. Cu contractul expirat încă de la începutul acestui an şi cu o primă iniţiativă de organizare a unei licitaţii blocată la Tribunalul Vâlcea, propunerea făcută de Emilian Frâncu a semănat mai degrabă cu o metodă de spălare de bani, acceptul de prelungire a contractului pe o perioadă de 11 luni putând duce la pierderea proceselor deschise de Urban SA împotriva Primăriei. Printre acestea se numără cel prin care se solicită blocarea licitaţiilor, contestarea calcului redevenţei stabilită prin Contractul nr. 39051 încheiat în 09.12.2005 şi plata unor daune pentru suspendarea în baza unei hotărâri judecătoreşti a respectivului contract pentru o perioadă de 11 luni, timp în care salubrizarea municipiului a fost asigurată de Rosal SA.

"Ne tăiem craca de sub picioare"

Prima replică a fost dată de avocatul Marius Voicu, consilier local PPDD: "Din punct de vedere strategic, ne tăiem craca de sub picioare acceptând acest act adiţional. În plus, nu văd nicio obligaţie stabilită pentru această firmă. În afară de faptul că i se prelungeşte contractul cu 11 luni nu văd nicio condiţionare la plată pentru sumele datorate. Şi vorbim de trei milioane de euro. Pe 11 septembrie avem proces cu ei exact pe această chestiune, ori dacă ne dăm acceptul pierdem din start acest proces şi riscăm să le pierdem şi pe celelalte". Replica iniţiatorului proiectului a venit parcă să confirme temerile avocatului Voicu. "Intenţia noastră este de a încheia într-o anumită formă aceste litigii. Sunt trei litigii pe care le avem cu Urban SA şi pentru care Primăria poate să plătească daune", a specificat Emilian Frâncu. Primarul Râmnicului a fost contrat imediat de fostul ocupant al funcţiei, democrat-liberalul Romeo Rădulescu. "Dacă prelungim acest contract pierdem automat toate procesele cu această firmă. Nu aş avea mare încredere nici într-un angajament asumat de Urban SA în condiţiile în care ei refuză de ani de zile să primească facturile emise de noi". Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local în care primarul Emilian Frâncu cerea împuternicirea de a negocia condiţiile de încheiere a actului adiţional cu Urban SA a picat în urma votului împotrivă exprimat de cei şapte consilieri PDL şi PPDD. De la 01 ianuarie 2012, Urban SA prestează serviciul de salubrizare al municipiului fără niciun act legal la bază, contractul de delegare a gestiunii fiind expirat.

"Frâncu să zică mersi! L-am scăpat de DNA"

Prezent la şedinţă, liderul PPDD Vâlcea, Ion Nicolae afirmă că are destule suspiciuni în privinţa interesului manifestat de primar în stingerea litigiilor cu firma lui Theodor Florescu. "Să fim serioşi! Când cineva încearcă să şteargă făţiş sau prin diverse artificii juridice o datorie de trei milioane de euro înseamnă că are un interes cert în această problemă. Frâncu să zică mersi pentru votul dat împotrivă de consilierii noştri. L-am scăpat de nişte drumuri la DNA", a comentat Ion Nicolae.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...