Pe Scurt

Fără concediu, de dragul Bacalaureatului

Adio concedii în această vară pentru directorii de licee şi profesorii care predau materii obligatorii pentru Bacalaureat. După rezultatele slabe obţinute de absolvenţi la sesiunea din iunie a examenului de maturitate, cadrele didactice trebuie să se ocupe de pregătirea suplimentară a elevilor care vor să-şi încerce din nou norocul. În Vâlcea, fiecare liceu a început deja pregătirea cu absolvenţii, dar aceştia nu par dornici să participe.

Recomandarea a venit de la Ministerul Educaţiei, iar inspectorii şcolari au îmbrăţişat repede ideea, dornici să mai salte un pic procentul de promovare, care anul acesta a fost mult mai mic decât anul trecut. „În întâmpinarea elevilor care vor susţine al doilea examen anul acesta, sau chiar primul pentru ei, avându-i în vedere pe cei care au avut situaţiile neîncheiate sau corigenţe. La nivelul fiecărui liceu s-a luat măsura ca, de două ori pe săptămână, la disciplinele de examen să se facă pregătire în cadrul liceului, cu profesorii de specialitate. Şi pentru că s-a terminat perioada de înscriere, fiecare elev a semnat că a luat la cunoştinţă că se fac pregătiri în liceul respectiv. Dacă vor fi plătiţi sau nu profesorii pentru aceste ore se va decide de către Minister printr-o hotărâre. Noi, deocamdată, am decis că aceste zile vor fi zile de prelungire pentru concediul de odihnă pe care au dreptul să îl ia dânşii. Nu a fost o forţare şi nu mi se pare un efort deosebit, mai ales că în fiecare liceu sau grup şcolar sunt câte cinci sau şase profesori de română sau matematică, astfel că le vine rândul o dată sau de două ori până la Bacalaureat”, a precizat Florin Smeureanu, inspector şcolar general IŞJ Vâlcea.
Profesorii care predau materii obligatorii pentru bac au fost cu toţii angrenaţi în pregătirea liceenilor care au picat examenul. „Ne dorim să ia cât mai mulţi elevi Bacalaureatul în ciuda faptului că de la noi s-au înscris foarte puţini elevi. Sunt elevi şi din seriile anterioare care au început să vină la pregătiri pentru a merge la Bacalaureat în august. Încă nu ştim câţi sunt, pentru că se fac încă listele de înscriere şi deci nu avem o cifră exactă. Profesorii au fost de acord pentru că s-a stablit încă îniante de încheierea anului şcolar şi cei ale căror materii sunt materii de examen au acceptat să vină să facă pregătire. Sunt în concediu, dar sunt conştienţi că elevii trebuie ajutaţi”, spune Cristina Nicula, director adjunct la Grupul Şcolar Căpitan Pleşoianu din Rm. Vâlcea
În iunie, la Vâlcea, aproape 60 la sută dintre absolvenţii de liceu care s-au înscris la Bacalaureat au picat. Pentru sesiunea din august-septebrie s-au înscris până acum în jur de 1800 de elevi, cu 200 mai puţin decât numărul celor care au ratat prima sesiune.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...