Politică

Flacăra lui „Zeus”,motiv de scandal oltenesc

Campania pentru referendum merge înainte cu încăierări stupide între useliştii şi pedeliştii din Oltenia

La mehedinţeni flacăra lui „Zeus” a fost stinsă rapid în gârlă, în Craiova solitarul Geoană a venit să asigure „boborul” de votul său şi al rudelor apropiate împotriva preşedintelui suspendat. În acelaşi timp, pe Facebook, cel mai tare DD-TV global, românii îşi reiau obiceiurile din perioada comunistă în care totul se vedea în alb-negru. Felicitările între prieteni curg în felul următor: „LA MULŢI ANI! NU vrem chiulangii să ne conducă; NU vrem lefi plagiatori; NU comunismului. Şi, ca toate astea să se întâmple, pe 29 IULIE votaţi: NU! LA MULŢI ANI! NU!”, denotând o isterie naţională stârnităde un eveniment care nu va schimba decât numele unui golănaş cu al altuia aruncat de soarta şi de prostia poporului într-o funcţie căreia nu-i va face faţă.

Pedeliştii vâlceni ar putea sta acasă în ziua referendumului

Dacă liderii de la Bucureşti vor cere ca organizaţia să nu se prezinte la vot, şeful PDL este decis să respecte hotărârea.
În timp ce democrat liberalii se pregătesc de şedinţe şi de un miting de amploare pe 26 iulie, useliştii vâlceni cer oamenilor „pedeapsa prezidenţială”. Jocul pedeliştilor încă nu se cunoaşte, strategia clară fiind stabilită, marţi, 24 iulie, în cadrul şedinţei Colegiului Director.
Preşedintele PDL Vâlcea, Dorel Jurcan, a declarat la începutul acestei săptămâni că încă nu ştie dacă cei de la centru vor impune ca membrii şi simpatizanţii să nu se prezinte la vot sau dacă alegerea va fi lăsată la latitudinea fiecărei organizaţii în parte. Totuşi senatorul PDL nu exclude ca marţi, în cadrul şedinţei Colegiului Director, să se ia în considerare şi această variantă. „Vom discuta probabil în această şedinţă chestiuni legate de strategii. Dacă e să mă întrebaţi pe mine, eu, unul, o să mă duc la vot şi le-am recomandat colegilor mei să meargă şi ei. Se poate lansa însă orice ipoteză, ca şi aceasta ca PDL să nu meargă la vot. Dacă se va lua însă o decizie în cadrul Colegiului Director să nu ne ducem la vot, nu ne ducem. Acestea sunt regulile de partid. Dacă lasă la latitudinea organizaţiilor, eu sunt unul din cei care susţin prezenţa cât mai mare la vot”, spune Jurcan. Liderul PDL este convins că Traian Băsescu va câştiga acest referendum, mai ales că din punctul său de vedere ţara are nevoie de o stabilitate economică şi politică rapidă. Aproape o mie de democrat liberali vâlceni vor participa joi, 26 iulie, la un miting de susţinere pentru Traian Băsescu, ce se va organiza la Bucureşti.

Cîlea: „Votând «DA», votaţi stoparea dictaturii!”

Pe de altă parte, pesediştii şi liberalii fac din nou front comun împotriva lui Băsescu şi îi îndeamnă pe oameni să voteze cu DA la referendumul de duminică. „În toate apariţiile pe ecranele televizoarelor, preşedintele suspendat Traian Băsescu are grija obsesivă de a avea ca fundal imaginea infinită a Constituţiei, urmărind să se înţeleagă că toate acţiunile sale emană din «prescripţiile biblice ale sfintei constituţiuni». Această obsesie nu este una de conjunctură. Încă de când s-a instalat pe «tronul» prezidenţial de la Cotroceni, n-a avut dorinţă mai arzătoare decât să modifice legea fundamentală a României după chipul şi asemănarea sa. Deşi preşedintele nu are dreptul să intervină asupra Constituţiei şi să se erijeze în iniţiator de proiect constituţional, un astfel de crochiu a fost înaintat către Consiliul Legislativ, iar conţinutul acestuia a fost în aşa fel modificat încât atribuţiile preşedintelui să devină de-a dreptul discreţionare şi dictatoriale”, spune şeful PSD, Ion Cîlea. Social democratul este convins că Traian Băsescu nu mai are ce căuta la conducerea ţării şi cere ca toate abuzurile făcute de el să fie taxate pe 29 iulie. „Pedeapsa prezidenţială nu-i ocoleşte nici pe magistraţi, deşi el clamează mereu că Justiţia este inamovibilă şi independentă. Preşedintele zice că nu se amestecă în «treburile interne» ale Justiţiei, în schimb cere ca votul în Consiliul Superior al Magistraturii să fie numai deschis. Prin toate propunerile sale de modificare a Constituţiei, nu urmăreşte decât întărirea poziţiei preşedintelui faţă de Parlament, de Guvern şi de Cetăţean. Acest lucru trebuie sancţionat la Referendumul din 29 iulie. Votând «DA», votaţi stoparea dictaturii!”, conchide Ion Cîlea.

Gaşca lui Negulescu a ţinut să-l saboteze pe Băsescu

Artizanii acţiunilor de intimidare a susţinătorilor lui Traian Băsescu sunt nişte uselişti parcă aleşi pe sprânceană: primarul Orşovei, liberalul Ion Manea, viceprimarul Orşovei, Constantin Negulescu, fost primar al Orşovei, prieten bun cu Dan Voiculescu, precum şi preşedintele PSD Orşova, un om de afaceri local, Constantin Popescu, prieten la cataramă cu baronul PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, un fel de locotenent al acestuia.
„Flacăra Democraţiei”, purtată prin ţară de susţinătorii lui Băsescu, a fost aruncată într-un canal duminică, în jurul prânzului, de către primarul din Orşova - Mehedinţi, USL-istul Ion Manea. Acesta a ţinut calea tinerilor care făcea turul oraşului cu torţa aprinsă pe biciclete, i-a smuls-o din mână celui care o ţinea şi apoi a aruncat-o într-un canal. După ce făcea turul Orşovei, „Flacăra Democraţiei” trebuia să ajungă la Drobeta Turnu Severin şi apoi în judeţul Dolj. Cel care a dorit să arate că are tupeu să se „dea” la Băsescu, este un fost ospătar, dovedit cu ceva timp în urmă de către CNSAS ca fiind turnător-colaborator al Securităţii. Şi nu a fost singurul care s-a dat în spectacol.
Ca într-un oraş confiscat de o grupare politică, la sabotarea campaniei preşedintelui suspendat şi-au adus contribuţia alte două personaje controversate. Este vorba de viceprimarul Orşovei, USL-istul Constantin Negulescu, fost activist comunist, precum şi preşedintele PSD Orşova, Constantin Popescu, un om de afaceri local, prieten bun şi locotenent al baronului PSD Mehedinţi, Adrian Duicu.

Deputatul PDL Doiniţa Chircu: „Nu e oraşul lor!”

Deputatul PDL de Mehedinţi Doiniţa Chircu ne-a povestit că, duminică, în jurul prânzului, ea împreună cu mai mulţi tineri din partid, simpatizanţi şi susţinători ai lui Traian Băsescu, au aşteptat „Flacăra Democraţiei” din Caraş-Severin într-o parcare a unui restaurant aflat la intrarea în oraşul Orşova: „Am plătit parcarea în care aşteptam să preluăm Flacăra Democraţiei din judeţul Caraş Severin. Am şi chitanţa cu care am plătit la patron. La un moment dat, ne-am trezim peste noi cu USL-iştii Constantin Popescu şi cu viceprimarul Constantin Negulescu, care au început să se ia de noi. Că ce căutăm noi într-o parcare privată, că ar fi mai bine să ne vedem de treabă! Domnul Negulescu chiar a drăcuit un tânăr şi apoi ne-a ameninţat pe toţi că nu avem ce să căutăm în oraş. Apoi a chemat poliţia locală. Eu le-am spus că nu este oraşul lor şi într-un final tinerii au plecat cu bicicletele să facă turul oraşului cu Flacăra Democraţiei. În oraş, domnul primar Ion Manea i-a smul torţa tânărului care o purta şi a aruncat-o într-un canal. În aceste condiţii, am făcut plângere la poliţia Orşova pentru tâlhărie, căci torţa e un bun care nu e al lor. Eu cred că Manea a comis o tâlhărie în încercarea de a demonstra că el este stăpânul oraşului. Cât priveşte torţa, o să găsim o soluţie!”, ne-a declarat deputatul Doiniţa Chircu.

IPJ Mehedinţi anunţă că a demarat o anchetă

IPJ Mehedinţi a anunţat printr-un comunicat de presă că în acest caz s-a demarat o anchetă coordonată de şeful Poliţiei Orşova, comisar Marian Cherescu. „În data de 22.07.2012, ora 11.45, Poliţia municipiului Orşova, a fost sesizată de către un tânăr, de 20 ani, din Orşova, cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe raza municipiului Orşova cu bicicleta, având asupra sa «Flacăra Democraţiei», un bărbat în vârstă de 56 ani, i-a luat torţa şi a aruncat-o într-un canal fără vreun motiv. Menţionăm faptul că tânărul era însoţit de alţi şase biciclişti îmbrăcaţi cu tricouri albe pe care era inscripţionat «Nu Stingeţi Flacăra Democraţiei» şi care intenţionau deplasarea spre Drobeta Turnu Severin, după ce dădeau un tur al municipiului Orşova. Tânărul a depus o plângere la Poliţia municipiului Orşova, iar în baza dispoziţiei dată de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, comisar şef de poliţie dr. Ponea Constantin Ştefan, a fost constituită echipa operativă coordonată de şeful Poliţiei municipiului Orşova, comisar de poliţie Cherescu Marian, care s-a deplasat la faţa locului pentru efectuarea cercetărilor în vederea stabilirii împrejurărilor concrete în care a avut loc acest incident”, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Mehedinţi.

Negulescu: „Ce, aici e sat fără câini!?”

Protagoniştii incidentului de la Orşova au variante diferite faţă de cei care îi acuză că le-au stins Flacăra Democraţiei:. „Nu le-am luat noi flacăra, a luat-o vântul. Acolo, pe malul acelui canal se formează tornade, iar tinerii nu ţineau bine flacăra în mână, a luat-o vântul şi a dat cu ea în canal!”, a explicat liderul PSD Orşova Constantin Popescu. „Eu vreau să vă spun cu toată seriozitatea că tinerii aceia nu aveau ce căuta acolo fără autorizaţie! Ce, aicea e sat fără câini, face fiecare ce-l taie capul!?”, a spus viceprimarul Constantin Negulescu. Din păcate, în pofida insistenţelor nostre, primarul Orşovei, Ion Manea nu a răspuns la telefon ca măcar să ne confirme sau să ne infirme că este bărbatul despre care IPJ Mehedinţi a anunţat că a fost reclamat că a aruncat torţa democraţiei într-un canal.
Liderul PSD Dolj:

„Pe 29 iulie vom cânta Deşteaptă-te Române!”

Peste 15.000 de olteni au luat Bănia cu asalt, în cel mai mare miting organizat în Oltenia pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. USL a descins în Craiova cu toţi greii: Victor Ponta, Daniel Constantin, fostul preşedinte Mircea Geoană precum şi liderii locali.
Mobilizare totală în Craiova, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu în Bănie. În frunte cu liderul PSD, Victor Ponta, social-democraţii au luat Bănia cu asalt, vorbitorii de pe scenă încercând să explice celor peste 15.000 de susţinători de ce trebuie să voteze „DA” la referendumul de la sfârşitul acestei săptămâni. „Pe 29 iulie putem să scăpăm de Băsescu de tot dacă scoatem oamenii la vot. Nu se pune problema dacă o să voteze mai mulţi pentru el, pentru că acest lucru nu o să se întâmple. Avem o şansă extraordinară să reparăm toate lucrurile rele într-o singură zi. Dacă îl dăm jos cu nouă milioane de voturi e mult mai grav pentru Băsescu. De pe 30 iulie vom putea să trăim normal. Noi doar trebuie să convingem oamenii să vină la vot, se votează în orice secţie, sunt urne mobile, nu va exista român care să vrea să voteze şi să nu poată să o facă”, le-a spus Ponta manifestanţilor.

Geoană, prezent la miting

Chiar dacă nu mai este membru PSD, senatorul independent Mircea Geoană a vrut să fie şi el prezent la miting. Marele învins al lui Băsescu în decembrie 2009 le-a explicat oltenilor că din 29 iulie Traian Băsescu nu trebuie să se mai întoarcă la Cotroceni. „Nu putem să stăm şi să ne uităm indiferenţi la o zi care poate să însemne o bifurcaţie în istoria ţării noastre. Nu putem să stăm nepăsători, indiferent de supărările pe care le avem şi să lăsăm ţara să meargă în continuare într-o direcţie profund greşită”, s-a adresat Geoană oamenilor.
Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, crede că populaţia României nu va mai fi minţită în continuare după data de 29 iulie. „Eu sunt sigur că naţiunea română s-a deşteptat, astfel încât pe 29 iulie va fi toată suflarea la vot şi vor vota în aşa fel încât vom scăpa de cel care ne-a ciuntit salariile, ne-a lăsat fără pensii, ne-a minţit şi ne-a batjocorit, cel care a otrăvit întreaga viaţă”, a declarat în aplauzele mulţimii Ion Prioteasa. „Pe 29 iulie, România va cânta Deşteaptă-te române!”, a mai spus liderul PSD Dolj.
Ofensiva democrat-liberală nu s-a lăsat mult aşteptată. Duminică seara, câţiva tineri au purtat câteva făclii aprinse din “Flacăra democraţiei”. La manifestare au participat liderii PDL Dolj, preşedintele interimar Marian Jean Marinescu şi preşedintele de la municipiu, fostul viceprimar Mărinică Dincă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...