Special

Judeţul Vâlcea, în preferinţele turiştilor străini

Polonezii vin la tratament în staţiuni, Râmnicul şi Berbeştiul se menţin prin cluburile de noapte

O recentă statistică arată că numărul străinilor ce preferă să viziteze staţiunile balneoclimaterice a crescut, în timp ce al românilor a scăzut.

Numit cândva frumosul oraş al pensionarilor, municipiul Râmnicu Vâlcea a început de ani de zile să se transforme însă într-un oraş al fiţelor. Nu prin modul în care arată, ci prin prin „ofertele” de distracţie pe care le pune la bătaie. Staţiunile balneo suferă însă la acest capitol, însă se bazează pe tratamentele curative ce le oferă. Polonezii sunt cei mai „activi” vizitatori ai judeţului Vâlcea.
În secolul XX, lumea identifica Râmnicu Vâlcea cu „oraşul pensionarilor”. Acest lucru se datora parcurilor numeroase, liniştii oferite de ele şi de străzile largi înţesate de verdeaţă. Lucrurile s-au mai schimbat însă de atunci, iar acum oraşul încearcă să devină unul de fiţe. Deşi oraşul în sine nu oferă mari perspective turistice, afaceriştii s-au concentrat să îi atragă pe tineri cel puţin, aşa că s-au pus pe deschis cluburi de fiţe sau restaurante. Nici autorităţile locale din staţiunile balneoclimaterice nu se pot plânge, dat fiind faptul că numărul turiştilor străini a crescut. Patronii de cluburi s-au întrecut în ultimele luni în a cheltui sume colosale pentru a aduce diverşi artişti sau pentru a organiza evenimente tematice, doar cu scopul de a atrage cât mai mulţi tineri.

Viaţă de noapte doar în weekend

Cei care aleg să petreacă o perioadă la Râmnicu Vâlcea nu au prea multe de făcut, însă viaţa de noapte în weekend este una activă. Fie vară, fie iarnă, cluburile din Vâlcea reprezintă una dintre principalele destinaţii pentru distracţie. Chiar dacă unele dintre ele nu au rezistat foarte mult, altele s-au dezvoltat în ultimele luni şi atrag tot mai mulţi tineri. Clubul Tao pare să fie cel mai în vogă la ora actuală. Evenimentele organizate aici curg pe bandă rulantă. Artişti precum Akcent, Ruby, Dony, Andreea Bănică, Maximilian, Connect R sau Andreea Bălan au făcut furori şi au dat startul distracţiei. Nici Clubul Divino nu a stat mai rău. De exemplu, pentru asistenta lui Capatos, Daniela Crudu, care nu a venit de fiecare dată în calitate de entertainer, ci doar ca să se distreze alături de prietenul său, fotbalistul Mihai Costea, clubul a devenit o a doua casă. Clubul Divino a luat naştere în data de 9 decembrie 2010. Este cel mai modern şi mai elegant club din Rm. Vâlcea, unde muzica bună şi distracţia sunt la ele acasă. Dj Optick, Bianca Drăguşanu, Ilinca Vandici, Lavinia, Antonia, Dj Project şi Adela sunt doar câteva din numele ce au stârnit interesul tinerilor, dar şi al turiştilor dornici de distracţie. Un alt club care promitea mult era Crystal Club, care însă şi-a închis porţile pentru moment. În concurenţă au intrat şi patronii unui club deschis recent, nu în municipiu, ci în oraşul Berbeşti din Vâlcea, Maxi Club. Practicând preţuri rezonabile, Maxi Club rezistă deja de un an pe piaţă şi artişti precum BUG Mafia, CRBL, Raluka, Doru Octavian Dumtru, Paraziţii sau Guess Who au călcat pragul clubului. Singurul club în care se putea juca bowling a fost închis cu câteva luni în urmă, patronii reorientându-se către altă afacere în municipiul Drăgăşani.

Moda karaoke a luat cu asalt Vâlcea

În weekend aproape orice restaurant organizează karaoke, iar afacerea merge bine având în vedere că râmnicenii şi nu numai sunt amatori de astfel de distracţii. Dacă treci prin oraş este absolut obligatoriu să petreci o seară la karaoke fie la Paradise, Pub La Cascada, Discovery sau Pensiunea Valentina. Turişii aflaţi în municipiul Râmnicu Vâlcea vor întâmpina însă câteva probleme înainte să ajungă la club sau karaoke. După ora 22.00 nu vor mai găsi aproape nici un restaurant unde să mai servească mâncare. În afară de tratamentele pe care turiştii aleg să le facă în staţiunile din judeţul Vâlcea, prea multe oferte de distracţie nu există. Totuşi, potrivit ultimelor statistici, străinii preferă să vină în judeţul Vâlcea, fie în municipiu, fie în una dintre staţiunile Băile Govora, Băile Olăneşti, Călimăneşti-Căciulata. Peste 16.000 de turişti români s-au cazat în judeţul Vâlcea în luna mai şi 641 turişti străini. Faţă de anii precedenţi, numărul turiştilor străini a crescut cu 179,9%. Cea mai mare parte a turiştilor străini, înregistraţi în luna mai 2012 în structurile de cazare, sunt din Polonia, Italia, Franţa, Albania şi Germania.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...