Ultima Oră

DIICOT: Percheziţii domiciliare în Vâlcea la gruparea ”Lăbuş” specializată în comiterea infracţiunilor de şantaj

Gabriel Popa, adjunctul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea, ridicat de mascaţi. Senatorul Laurenţiu Coca, menţionat în “Dosarul Lăbuş”

Update:

Gruparea “Lăbuş”, după gratii

Magistraţii Tribunalului Vâlcea au admis, miercuri seară (14 ianuarie), propunerea formulată de procurorii D.I.I.C.O.T. de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru Obreja Mihăiţă (cunoscut de prieteni ca Miţă Lăbuş) – liderul grupului, Petre Valeriu Sandu, Camelia Popa, Andrei Nicolae Binder, Radu Ştefan Drăghici, Elena Larisa Ungureanu, precum şi pentru Gabriel Popa, adjunctul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea. Avocaţii acestora au termen de 48 de ore să conteste decizia magistraţilor vâlceni. În cazul unuia dintre ei, opţiunea deja a fost înregistrată.


..................

Senatorul Laurenţiu Coca, menţionat în “Dosarul Lăbuş”

Senatorul Laurenţiu Florian Coca, vicelider al grupului parlamentar PSD, este menţionat în ”Dosarul Lăbuş”. Un şef din Poliţia Vâlcea, dar şi mai mulţi politicieni apar ca suspecţi în dosarul interlopului Mihăiţă Obreja, zis ”Lăbuş”, care a fost ”săltat” marţi dimineaţă de procurorii DIICOT.

În dosar este menţionat şi numele senatorului de Vâlcea Laurenţiu Florian Coca, vicelider al grupului parlamentar al PSD, însă acesta nu a fost audiat până în momentul de faţă, senatorul Laurenţiu Coca fiind asociat al lui Mihai Obreja zis "Miţă Lăbuş" în societatea SC Montaj Construct SRL.

Contactat de ziarul Libertatea, senatorul Laurenţiu Coca susţine că nu are nicio legătură cu încălcarea legii: ”De cunoscut îi cunosc, că sunt din Vâlcea. Dar nu am nicio legătură. Nu am niciun amestec. Eu am jucat fotbal, chiar şi în Divizia A, la Chimia Râmnicu-Vâlcea, la Jiul Petroşani. Erau şi dumnealor pe acolo, implicaţi şi apropiaţi de fotbal, dar nu am nicio legătură cu situaţia de acum”.

Ordonanţe de reţinere pentru membrii grupării “Lăbuş”

Procurorii DIICOT au emis ordonanţe de reţinere pentru membrii grupării “Lăbuş” (din care fac parte Petre Valeriu Sandu, Camelia Popa, Andrei Nicolae Binder, Radu Ştefan Drăghici, Elena Larisa Ungureanu), dar şi pentru adjunctul Poliţiei Municipiului Rm. Vâlcea, Gabriel Popa, acesta fiind fiind suspectat că a divulgat informaţii nedestinate publicităţii.

Mihai Obreja: "Bă, eşti chiar futut, chiar vrei să ne certăm?"

Laurenţiu Coca: "Sunt într-un birou, te sun imediat cum ies de aici, am zis."

Mihai Obreja: "Bă, lasa-mă mă în p.. mea Laurenţiule, dă-mi mă banii care ţi-am dat, du-te în morţii mă-tii, dă-mi banii care ai venit în casă şi mi-ai luat! Ce tot mă fuţi pe mine mă! Du-te la ăla şi ia-ţi maşina şi vinde-ţi maşina. Plângeai pe stradă, plângeai pe stradă, Laurenţiule, dom'ne că îmi intră cec, îmi intră cec, că mă nenoroceşte, adu-ţi aminte! Bă, Laurenţiule, de 4 ani sunt banii mei, sunt la tine, ţie în mână ţi i-am dat! Ai curaj să zici că nu ţi-am dat ţie în mână?"

Sursa: www.laraport.ro

Miercuri, 14 ianuarie, de la ora 14.00, aceştia sunt prezentaţi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Gabriel Popa, adjunctul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, este acuzat că în septembrie 2014 a accesat baza de date a Poliţiei Vâlcea, divulgând date de identitate ale unor persoane, pe care le-a pus la dispoziţia grupării “Lăbuş” în scopul şantajului.

........................

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, Bucureşti şi Craiova şi a Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi Olt au efectuat în data de 13 ianuarie un număr de 29 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vâlcea şi a municipiului Bucureşti, la domiciliile unor persoane fizice şi juridice, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în comiterea infracţiunilor de şantaj, înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2008 pe raza Municipiului Rm. Vâlcea a fost constituit un grup infracţional organizat format iniţial din numiţii Obreja Mihai, S.P.V., P.C., B.A. şi D.G.M., la care au aderat mai multe persoane şi care a acţionat în mod coordonat în vederea săvârşirii infracţiunilor menţionate.

În concret, membrii grupării identificau persoane potente financiare din mediul de afaceri care erau atrase să deruleze activităţi comerciale cu societăţile pe care membrii grupării le controlau sau cărora le erau oferite sume de bani cu dobândă, pentru a sprijini realizarea obiectului de activitate al societăţilor părţilor vătămate.

În fapt, intenţia membrilor grupării era aceea de a crea o dependenţă a persoanelor vătămate faţă de ei.

Ulterior, prin constrângere, victimele erau determinate să renunţe la obţinerea contravalorii serviciilor prestate, respectiv să plătească dobânzi exorbitante la sumele pe care le împrumutau.

O modalitate de racolare consta în includerea victimelor în anturajul grupului, ocazie cu care acestea luau la cunoştinţă în mod direct de acţiunile de constrângere pe care membrii grupării le exercitau cu privire la alte persoane, victimelor fiindu-le totodată relatate modalităţile agresive în care se acţiona şi în acest context fiindu-le indusă o stare de temere.

De asemenea, în împrejurările arătate, victimelor le erau prezentate şi relaţiile pe care liderul Obreja Mihai (cunoscut de prieteni ca Miţă Lăbuş) le avea în mediul politic, al organelor judiciare şi al factorilor de decizie administrativă la nivel local, creând astfel acestuia o imagine de persoană „protejată”.

Prejudiciul cauzat până în prezent de ridică la peste 800.000 euro.

La sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Vâlcea au fost aduse 13 persoane în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

18.01.2015 - 00:06Aura:Cand vad toti cum scriu lasa ca ce bun si cumsecade era Labus mama sa mor eu, pai sa ajungi sa ai dea face sa vezi ce bun era sa te lase fara casa iarna in curu gol pe strada si sa te mai si bata, asa om bun era. Iar toti din jurul lui sunt niste sifoane si fricosi care vin in haita. Mai sunt 2-3 interlopi de curatat si gata poti sta pe banca in parc cu copii in liniste.

18.01.2015 - 00:02Jean:Ce mosh e, inca putin si gata. Lasa ca are cine veni in locu lui sa ii dea palme dupa cap.

17.01.2015 - 17:29Pt Vilcea:Nene, continua sa spui, macar aici, cu nume. Stii matale binisor ce spui...

15.01.2015 - 23:53vilcea:daca erau urmariti de atitia ani cum se face ca acum iau arestat ???? va spun eu acei oameni care plingeau sa fie ajutati cind erau prinsi in datorii mergeau ca fetitele la obreja si plingeau pur si simplu ba ca le ia casa banca ba ca le moare porcu etc etc .. iar acum sa nu mai dea banii inapoi au facut aceste mascariciuri minore .... senatori de cacati ....

15.01.2015 - 22:54Craciunescu:Ha ha... cica incepand cu 2008...

Astia terorizeaza Valcea din anii '90, toata lumea stie cine este si ce face Labus, a fost locotenentul lui Gorun, se plimba cu Craciunescu pe strada, la vedere.

Politia este mana in mana cu ei. Numai cu ordin de la Bucuresti ii poate salta, la fel cum a fst cu Gorun.

Pagina 1 din 3 (5 comentarii din 11)

< înapoi123
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...