Administraţie

RATB Bucureşti a dat cu flit contractului cu Primăria Râmnicului

Noua conducere a Primăriei este însă acuzată că ar fi pierdut o licitaţie extrem de importantă pentru reînnoirea parcului auto al societăţii ETA

Scandal pe parcul auto al societăţii ETA. În timp ce fostul edil al Râmnicului acuză că actuala conducere ar fi pierdut licitaţia pentru înnoirea parcului auto, executivul pare să se fi trezit însă că singura societate care a depus oferta, RATB Bucureşti, nu a mai dorit să semneze contractul.

Parcul auto al societăţii de transport în comun ETA nu va putea fi reînnoit pentru moment. Romeo Rădulescu, fostul primar al Râmnicului, arată cu degetul către actuala conducere a Primăriei, care nu ar fi fost în stare să se ocupe de problemă. Rădulescu susţine că Primăria ar fi pierdut licitaţia în urma căreia ar fi trebuit achiziţionate 20 de autobuze pentru parcul auto. „Primăria Râmnicului, împreună cu societatea ETA, au fost capabile să piardă o licitaţie pentru 20 de autobuze pentru înlocuirea parcului auto. Primăria nu s-a ocupat suficient pentru a rezolva această problemă. Vreau să vă spun că au fost alocaţi bani pentru această licitaţie, eu personal am fost la Bucureşti, la RATB. Preţul unui autobuz era în jur de 3.700 de euro, cam cât e valoarea lui de fier vechi. Sunt nişte autobuze DAF, făcute în 1995, care au între 700.000 şi un milion de kilometri, înmatriculate, deci nu se mai plătea nicio taxă. Mai mult decât atât, am prins bani din bugetul local şi am dat pentru ceea ce însemna consumabile atunci, piese etc, pentru ca autobuzele să vină pe roţi”, a declarat Romeo Rădulescu.

Ioniţă: „Nu ştiu ce se află în spate, cred că sunt lucruri care îmi scapă”

"Noi am tratat o iniţiativă discutabilă a vechiului executiv pentru achiziţionarea a 20 de autobuze second hand. Practic, ar fi trebuit să înlocuim nişte rable cu alte rable.", Gheorghe Ioniţă, viceprimar Rm. Vâlcea

Conducerea Primăriei respinge însă acuzaţiile potrivit cărora nu s-ar fi ocupat aşa cum trebuie de această problemă şi spune că singurul ofertant, de la care ar fi trebuie să vină autobuzele, RATB Bucureşti s-a răzgândit pe ultima sută de metri şi nu a mai semnat contractul. „Nu s-a pierdut nicio licitaţie. Noi am tratat o iniţiativă discutabilă a vechiului executiv pentru achiziţionarea a 20 de autobuze second hand. Practic, ar fi trebuit să înlocuim nişte rable cu alte rable. RATB Bucureşti a fost singurul care a depus oferta, la un preţ mediu, 4.500 de euro pentru autobuz, adică în total ar fi trebuit să dăm în jur de 90.000 de euro. În ofertă era prevăzut faptul că trebuie să aibă inspecţia tehnică şi cartea verde făcută. Oferta a fost acceptată şi se aştepta ca RATB să semneze contractul. Cu doar trei zile înainte de data semnării, aceştia au solicitat ca Primăria să plătească atât cartea verde, cât şi inspecţia tehnică pentru ca autobuzele să vină la Vâlcea”, menţionează Gheorghe Ioniţă. Ioniţă dă vina însă pe negocierile care s-au purtat anterior, cu fostul executiv, însă menţionează că există două variante pentru a soluţiona problema: fie se va relua licitaţia, fie Primăria va încerca să achiziţioneze câte un autobuz sau două pe an. „Ştiu că pare dubios că o societate care părea destul de hotărâtă să semneze contractul să se răzgândească aşa din senin. Nu ştiu ce se află în spate, cred că sunt lucruri care îmi scapă şi acestea nu fac obiectul activităţii mele. Nu este nici vina noastră şi nici a societăţii ETA că s-a întâmplat aşa”, conchide viceprimarul Râmnicului.

Doar 23 la sută dintre râmniceni folosesc mijloacele de transport în comun

Deocamdată, municipalitatea nu poate achiziţiona nişte autobuze noi, potrivit fostului edil, din cauza faptului că mijloacele de transport în comun nu sunt atât de utilizate de vâlceni, iar ca atare nu este rentabil. „În acest moment, până nu creşte gradul de utilizare al transportului în comun, nu este fezabil să cumperi autobuze noi. Un autobuz nou costă în jur de 200.000 de euro, dacă e să schimbi 20 de autobuze sunt costuri foarte mari. Când am plecat eu din Primărie, transportul în comun era undeva la 23 la sută din populaţie, până nu ajunge la cel puţin 50 la sută, nu ai cum să rambursezi, pentru că nimeni nu îţi finanţează ceva ce nu e fezabil. Când vom depăşi 50 la sută atunci e rentabil să cumpărăm autobuze noi”, mai spune Romeo Rădulescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...