Special

Un nou scandal la „Spitalul groazei” din Slatina

Cardiologul Andriţoiu a fost suspendat după ce a tratat un pacient de infarct, deşi acesta era sănătos tun

Comitetul Director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, săptămâna trecută, suspendarea din activitate a medicului cardiolog Mircea Andriţoiu, după ce a tratat un pacient de infarct, deşi acesta nu suferise de o asemenea afecţiune.


Conducerea spitalului a fost sesizată imediat cu privire la acest incident şi a luat primele măsuri. „Pacientul în cauză ne-a sesizat că a fost diagnosticat cu infarct şi tratat în consecinţă. Pe baza unei investigaţii EKG, medicul Andriţoiu a pus un diagnostic greşit, şi a tratat pacientul timp de două zile de infarct, dovedindu-se că nu a avut infarct. Am făcut o adresă pentru a sesiza Colegiul Medicilor şi am convocat Comisia de Disciplină să cerceteze acest caz. Pe perioada cercetărilor, medicul este suspendat din activitate, conform deciziei Comitetului Director al spitalului”, a spus managerul SJU Andrei Iordache. Pacientul Adrian Bughea s-a internat în data de 4 iulie la Spitalul Judeţean din Slatina, pentru un control. Medicul a cerut să i se facă investigaţii.
„Mi-a spus că am suferit un infarct şi că trebuie să mă interneze imediat. Am aflat atunci că sunt într-o stare foarte gravă. M-au dus imediat în salon, iar timp de trei zile am făcut injecţii în burtă şi am luat pastile cu pumnul. Pe data de şapte iulie am mai făcut o electrocardiogramă, şi, supriză, rezultatul arăta că sunt sănătos tun. Am mai repetat încă o dată operaţiunea, iar toate analizele mi-au ieşit bune. Atunci medicul mi-a spus că au fost puşi electrozii invers, că asta este situaţia şi să zic mersi că nu am murit“, a spus bărbatul.

În ultimii ani, mai multe cazuri de malpraxis la Spitalul Slatina

În ultimii ani, tot mai mulţi medici de la Spitalul Judeţean Slatina au fost acuzaţi de malpraxis. Ultimul caz care a şocat întreaga comunitate din oraş a fost cel al pacientului care a murit pe holul spitalului, fără să fie tratat de medici. Marin Mitrache (65 de ani), care suferea de astm bronşic, a ajuns la spitalul judeţean, acuzând dureri de piept. Cornel Fulga, medicul care trebuia să-l trateze, a zis că bărbatul e beat şi l-a pasat la Psihiatrie, acolo unde s-a stins după câteva ore. La autopsie a ieşit la iveală faptul că pacientul nu avea strop de alcool în sânge şi, din primele date, legiştii au stabilit că Marin Mitrache a murit din cauza unor probleme pulmonare sau cardiace. Conducerea spitalului a decis imediat să-l suspende pe medicul Fulga şi a demarat o anchetă, la care se vor alătura azi şi specialişti trimişi de Ministerul Sănătăţii. Medicul Fulga nu este la primul caz de acest gen. El a fost demis în ianuarie 2009, după ce a refuzat să consulte un pacient care a murit la scurt timp pe holurile spitalului. După această tragedie, doctorul şi-a câştigat în instanţă dreptul de a reveni în unitatea medicală.

"Medicul mi-a spus că au fost puşi electrozi invers, iar asta este situaţia şi să zic mersi că nu am murit.", Adrian Bughea, pacient

Copil răpus de o fractură

În mai 2010, un băiat de nouă ani a murit după ce, iniţial, a ajuns la spitalul din Slatina cu o banală fractură la mână. Medicii i-au pus doar o atelă şi l-au trimis acasă, dar starea lui s-a agravat, astfel că i-a fost amputată mâna şi apoi a murit în drum spre Bucureşti. Medicii Paul Iancu şi Mircea Tusciuc au fost găsiţi vinovaţi de conducerea spitalului, însă şi ei şi-au recăpătat posturile în instanţă.

Gravidă decedată imediat după operaţie

În decembrie 2010, procurorii au anchetat cazul unei gravide de 27 de ani, însărcinată în cinci săptămâni, care a murit la scurt timp după ce a fost operată la spitalul din Slatina. Familia femeii i-a acuzat atunci de malpraxis, pentru că i-au administrat o cantitate prea mare de antibiotice. Cadrele medicale însă au susţinut că pacienta avea sarcină extrauterină şi că s-au respectat toate procedurile.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...