Politică

Ruptură evidentă între Dan Vâlceanu şi Dian Popescu la vârful PNL Gorj

Orgoliile co-preşedinţilor pun în pericol reuşita fuziunii dintre vechile PNL şi PDL, fostul democrat-liberal cerând chiar excluderea din partid a senatorului

Un adevărat război s-a declanşat în noul PNL Gorj chiar la vârful conducerii, între cei doi co-preşedinţi Dan Vâlceanu, liderul fostului PDL şi senatorul Dian Popescu. Afirmaţiile purtătoarei de cuvânt Denisa Şuţă din prima conferinţă de presă pe anul acurent (joi, 8 ianuarie) l-au lezat atât de mult pe Dian Popescu încât liderul vechilor penelişti gorjeni şi-a mandatat propriul compartiment de comunicare să conteste calitatea colegei, provenită din vechiul PDL, de a exprima public puncte de vedere în numele filialei judeţene. Miza reală, însă, constă în faptul că foştii democrat-liberali consideră că problemele din justiţie ale lui Dian Popescu (condamnat deja de o instanţă în “Dosarul Pavel”, cazul fiind acum pe rolul ÎCCJ) îl fac incompatibil cu funcţia de co-preşedinte al filialei, chiar dacă noul statut nu are prevederi explicite în acest sens. Co-preşedintele Dan Vâlceanu nu şi-a ascuns niciun moment opinia categorică în acest sens, în ciuda faptului că nu există încă o condamnare definitivă şi irevocabilă pe numele colegului său din conducerea PNL Gorj.

Atac public la... propriul purtător de cuvânt

Cert este că acum taberele par a avea poziţii ireconciliabile, organizând întâlniri separate şi emiţând alternativ comunicate de presă cu puncte de vedere divergente. Vineri, liberalii lui Dian Popescu au criticat conferinţa de presă a colegilor lor din PDL, susţinând că nu reflectă punctul de vedere al noului PNL rezultat din contopirea celor două formaţiuni politice. “Urmare a conferinţei de presă organizată pe 8.01.2015 de către doamna Şuţă Denisa, în calitatea de «purtător de cuvânt al PNL Gorj», Biroul Politic Judeţean al PNL Gorj face următoarele precizări: noul Partid Naţional Liberal – filiala Gorj nu a desemnat un purtător de cuvânt, ca urmare, domnia sa poate avea doar opinii personale; conferinţele de presă se organizează cu acordul celor doi copreşedinţi, în prezenţa acestora, sau de către persoanele desemnate şi împuternicite de aceştia. În consecinţă, toate cele prezentate în respectiva conferinţă de presă nu au caracter oficial, fiind doar opinii şi consideraţii strict personale din partea domniei sale”, se artă într-un comunicat de presă semnat de Biroul Politic Judeţean al PNL – filiala Gorj.

Foştii democrat-liberali îşi cer dreptul să reprezinte noul PNL

Democrat-liberalii gorjeni susţin, tot printr-un comunicat de presă, că au exprimat punctul de vedere al partidului în respectiva conferinţă de presă. “Informaţiile prezentate în cadrul conferinţei de presă susţinută pe 8.01.2015 la sediul PNL Gorj, de către vicepreşedintele Denisa Şuţă, nu sunt consideraţii personale, ci sunt informaţii oficiale, dat fiind faptul că purtătorul de cuvânt Denisa Şuţă a fost desemnată să susţină această conferinţă de presă şi să prezinte public Deciziile nr. 02 şi 05 din 05.01.2015 ale Comisiei organizatorice de unificare ale PNL… Legat de faptul că doamna Denisa Şuţă nu ar fi purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, se impune următoarea precizare: Denisa Şuţă a fost aleasă, pe 16.11.2013, în cadrul şedinţei CCJ a PDL Gorj, vicepreşedinte al PDL Gorj responsabil cu Departamentul Imagine, Comunicare şi purtător de cuvânt al PDL Gorj şi, de asemenea, în perioada campaniei electorale, a fost purtătorul de cuvânt al Alianţei Creştin-Liberale PNL-PDL, desemnată de copreşedinţii Alianţei, iar din acel moment nu a survenit nicio modificare. Doamna Denisa Şuţă a remis şi până acum comunicate de presă şi nu a fost contestat nici conţinutul, nici calitatea doamnei de purtător de cuvânt al PNL Gorj. Fac un apel la toţi membrii PNL, fie că provin din vechiul PDL, fie din vechiul PNL, să încerce să treacă peste discuţiile care au avut loc în ultima perioadă, întrucât continuarea unei asemenea atitudini îngreunează procesul de fuziune şi produce deservicii marelui PNL”, se arată într-un comunicat de presă semnat de co-preşedintele Dan Vâlceanu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...