Inedit

Trenurile sar de pe şine, avioanele cad pe pistă, vinovaţii nu există

Incidente majore petrecute la Craiova nu au fost încă soluţionate

Două incidente majore petrecute la Craiova se află încă pe masa de lucru a procurorilor, fără nicio soluţie. Deşi de la primul dintre ele, accidentul feroviar de la Cârcea, au trecut aproape trei ani, cercetările bat pasul pe loc şi nimeni nu ştie cât mai avem de aşteptat până vom afla cine este vinovat. La fel stau lucrurile şi în cazul avionului care a ieşit de pe pistă în iarna acestui an, pe aeroportul din Craiova. Compania al cărui aparat a fost implicat în incident analizează şi acum cauzele producerii incidentului.

Se împlinesc în curând trei ani de la incidentul care putea fi cea mai mare catastrofă feroviară din România. În noaptea de 21 spre 22 septembrie 2009, trenul accelerat 1692, care circula dinspre Craiova către Bucureşti, a deraiat de pe şine. Locomotiva şi opt vagoane au sărit de pe calea de rulare, doar o minune făcând ca incidentul respectiv să nu se transforme în cea mai mare catastrofă feroviară produsă vreodată în România. Principalul suspect, un fost angajat al CFR, Florin Vlad, a ieşit din raza de cercetări a procurorilor, după ce procurorul Elisabeta Drăguţ anunţa într-o conferinţă de presă că ADN-ul descoperit la faţa locului nu corespunde cu cel al presupusului vinovat, dar şi că „vor exista surprize atunci când dosarul va fi soluţionat”. Mai mult, surse judiciare precizau, la un an după producerea incidentului, că „au deja profilul ADN al autorului sau al unuia dintre autori şi este doar o chestiune de timp până ce acesta va fi identificat, existând deja în acest dosar mai multe piste. Probele ADN au fost ridicate de pe un bidon cu ulei”, precizau sursele judiciare.

Cauza accidentului, şuruburi demontate

Din cercetările Autorităţii Feroviare Române (AFER), s-a stabilit că accidentul s-a produs, cel mai probabil, după ce una sau mai multe persoane au demontat şuruburile căii ferate.

Din cercetările Autorităţii Feroviare Române (AFER), s-a stabilit că accidentul s-a produs, cel mai probabil, după ce una sau mai multe persoane au demontat şuruburile căii ferate. Ministrul Transporturilor de la acea vreme, Radu Berceanu, estima pagubele materiale la peste cinci milioane de euro.
Aproximativ 300 de pasageri se aflau în garnitura de tren în momentul producerii accidentului. Ei au fost evacuaţi cu ajutorul jandarmilor. Unii călători au spus că a durat circa 20 de minute până au reuşit să iasă din tren, vagoanele fiind răsturnate pe o parte, iar multe dintre ele fiind aruncate la câţiva metri distanţă de calea ferată.

Ancheta, la fel ca acum trei ani

În speranţa că vom primi detalii suplimentare sau că suntem mai aproape de aflarea vinovatului, am solicitat un nou punct de vedere oficial. Din păcate, în ciuda promisiunilor de acum doi ani, când eram convinşi că vinovaţii vor fi aflaţi, ancheta în cazul incidentului feroviar de la Cârcea bate pasul pe loc. „Au fost audiate mai multe persoane şi au fost ridicate probe. Până în prezent, nu a fost finalizat acest dosar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, procuror Ionel Grigorie.
O aeronavă a companiei Carpatair a ieşit de pe pista de rulare în iarna acestui an. 48 de pasageri se aflau în „aeronava groazei”. Din fericire, doar câţiva dintre ei au suferit leziuni minore, toţi alegându-se însă cu o spaimă grozavă. Aeronava trebuia să decoleze spre Timişoara, însă, din primele informaţii tehnice, o eroare de pilotaj a făcut ca avionul să iasă din decor. Cel mai probabil, se presupunea la ora producerii incidentului, din cauza ninsorii căzută în exces, roata a lovit un banc de zăpadă.
Cutiile negre ale aparatului de zbor au fost trimise la câteva zile după incidentul aviatic la Timişoara, dar procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova încă aşteaptă din partea specialiştilor un raport legat de decriptarea discuţiilor din cabina piloţilor, ce ar putea lămuri condiţiile în care s-a petrecut incidentul.
„Cutiile negre s-au predat atunci reprezentanţilor Autorităţii Aeronautice Române pentru ca specialiştii lor să le decripteze, urmând să fie înaintat un raport preliminar Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova imediat după decriptare. Nu am primit încă acel raport”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, procuror Ionel Grigorie.
Au trecut, aşadar, trei ani de la producerea incidentului feroviar de la Cârcea şi şase luni de la cel aviatic din Craiova. Dat fiind faptul că evenimentele s-au produs în România, este de aşteptat să mai treacă timp până când vom afla numele vinovaţilor. Dacă le vom afla vreodată.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...