Economic

Poftiţi ca să munciţi!

Uzina de vagoane Severin, pusă pe şine de un investitor neamţ

Casa de Insolvenţă Transilvania, administrator judiciar al Astra Vagoane SA şi Meva SA, a anunţat că, în cadrul procesului de reorganizare judiciară a companiilor din grupul de firme IRS- Astra Vagoane Arad, Meva SA şi Romvag Caracal –aflate toate în insolvenţă, s-a realizat transferul business-urilor celor trei companii către un investitor german, la o valoare de peste 30 milioane de euro. Potrivit liderului sindical Constantin Pârvănescu, la uzina de vagoane din Severin au fost angajaţi deja într-o primă etapă 50 de foşti salariaţi, iar din luna august vor fi reangajaţi alţi 100 de foşti salariaţi. Orice muncă, însă, începe cu o mică pauză aşa că în perioada 30 iulie - 7 august toţi salariaţii companiei primesc un mic concediu de vacanţă, ca în Occident, iar acest lucru se va repeta şi în perioada sărbătorilor de iarnă. Decizia îi aparţine noului patron neamţ, Thomas Manns, care a anunţat că va investi în modernizări, în primul an, circa 10 milioane de euro.

Firma care a achiziţionat companiile din grupul de firme IRS, printre care şi uzina de vagoane din Severin, este Astra Rail Industries. Administratorul societăţii este un investitor neamţ pe nume Thomas Manns. Transferul business-urilor către firma investitorului german, cu toate obligaţiile contractuale a fost făcută contra sumei de circa 30 milioane de euro. Se evită astfel închiderea a trei companii, fiecare cu peste 100 de ani de tradiţie în industria românească şi sunt salvate peste 1.500 de locuri de muncă. Adunările creditorilor celor trei companii din cadrul grupului de firme IRS aflate în insolvenţă şi-au dat acordul pentru oferta de preluare prezentată de investitor, iar contractele de transfer au fost semnate. Grupul IRS, aflat în proprietatea omului de afaceri Cristian Burci, are sediul central în Luxemburg şi mai deţine 30% din acţiunile constructorului de nave fluviale Severnav Drobeta Turnu Severin. Tranzacţia s-a efectuat conform strategiilor prezentate în planurile de reorganizare a celor trei companii. La momentul deschiderii procedurilor, datoriile consolidate ale celor 3 companii depăşeau 150 milioane de euro. Acordul s-a încheiat după multe luni şi runde de negociere şi după mai multe tentative eşuate de atragere a unui investitor şi de încheiere a unei tranzacţii.

Neamţul bagă 10 milioane euro în modernizări

"S-au făcut în jur de 50 de angajări, se vor mai face 100 în luna august şi cred că va mai fi nevoie de personal calificat.", Preşedintele sindicatului de la uzina de vagoane din Severin, Constantin Pârvănescu

Investitorul privat german Thomas Manns, care a preluat fabricile Astra Vagoane Marfă Arad, Meva Drobeta Turnu Severin şi Romvag Caracal, a anunţat că, într-o primă etapă, se vor investi 10 milioane de euro în modernizări în primul an şi că va relua cât mai repede posibil producţia de vagoane de marfă şi de material rulant.
Cu o capacitate anuală combinată de până la 5.000 de vagoane de marfă de diferite tipuri şi cu hale de producţie care acoperă o suprafaţă de 357.000 de metri pătraţi, Astra Rail Industries devine fabricantul de material rulant feroviar cu cea mai mare capacitate potenţială de producţie din Europa. Thomas Manns administrează Astra Rail Industries împreună cu o echipă germano-română de manageri, formată din CEO-ul companiei, Bernd Bose, şi COO-ul Fulger Popescu. Astra Rail Industries a anunţat că va reuni procesele de producţie din Arad, Caracal şi Drobeta Turnu Severin sub un management unic, integrat, sediul companiei fiind la Arad.
„Investiţiile iniţiale vor fi de până la 10 milioane de euro în primele 12 luni, pentru a ridica toate fabricile la standarde occidentale de calitate. Acestea se adaugă la investiţiile în noi echipamente de procesare realizate la toate cele trei fabrici în ultimii cinci ani”, se arată într-un comunicat al companiei. Bernd Bose, directorul general al Astra Rail Industries, a declarat că în ultima perioadă clienţii ezitau să plaseze comenzi din cauza stării de insolvenţă în care s-a aflat compania.
„Acum există un sentiment de încredere şi clienţii au început deja să ne contacteze. Compania este gata să preia comenzi şi să beneficieze de revenirea care se simte pe piaţa internaţională”, a declarat directorul general Bernard Bose. Principala piaţă de distribuţie a companiei este Europa, dar în curând Astra Rail Industries va începe să fie prezentă pe pieţe noi, precum Rusia sau Orientul Mijlociu.

Sindicalistul Pârvănescu: „Tot răul spre bine!”

Preşedintele sindicatului de la uzina de vagoane din Severin, Constantin Pârvănescu ne-a declarat că aici s-au făcut deja 50 de angajări, vor mai urma în august alte 100 de angajări şi există premise ca în viitorul apropiat să se mai creeze şi alte noi locuri de muncă. Prioritate au foştii salariaţi care sunt familiarizaţi cu uzina şi au calificarea necesară. Pârvănescu ne-a mai spus că deocamdată salariile nu au fost mărite, dar în perioada următoare se vor negocia noile contracte colective de muncă, aşa că există speranţe în acest sens. Un lucru aproape cert este că se vor da tichete de masă în funcţie de zilele lucrătoare ale salariatului: „S-au făcut în jur de 50 de angajări, se vor mai face 100 în luna august şi cred că va mai fi nevoie de personal calificat. Peste câteva zile vom pune o cisternă de 95 de metri cubi pe fluxul de producţie. E făcut fluxul, vom începe fabricarea propriu zisă a ei. Am pus dispozitive, am făcut câteva cisterne de probă, acum urmează să lucrăm pentru contractul pe care îl avem cu o firmă din Austria. Avem o comandă iniţială de 200 de vagoane cisternă pentru produse petroliere. Noi vrem să facem 2 vagoane pe zi. Noi acum, la Severin, suntem punct de lucru al lui Astra Railes Industries. Comanda e la Arad, directorul general, domnul Bernd Bose e la Arad, iar patronul e un cetăţean german pe nume Thomas Manns. Avem doar un director de fabrică. Din august vom renegocia contractele colective de muncă şi se vor da şi tichete de masă. Tot răul spre bine!”, ne-a declarat liderul sindical Constantin Pârvănescu. Acesta ne-a mai spus că, începând cu data de 30 august, toţi salariaţii companiei, inclusiv cei de la punctul de lucru din Severin, vor intra în concediu pentru 7 zile: „Aceasta e concepţia patronului, acum, vara, să luăm 7 zile de concediu, ca un fel de minivacanţă de vară, ca la ei în Occident. La fel, 7 zile vom avea concediu cu toţii şi de sărbătorile de iarnă. Restul zilelor de concediu şi le va lua fiecare când doreşte. Noi sperăm să avem cât mai multe comenzi şi astfel să existe posibilitatea creerării de noi locuri de muncă”, este de părere liderul sindical Constantin Pârvănescu, de la uzina de vagoane din Severin.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

17.11.2012 - 20:14Popescu Adrian:cat este taxa sa te angajezi?

31.07.2012 - 12:59daniel:as vrea si eu un n de telefon.as vrea sa ma angajez si eu.astept un raspuns.multumesc frumos

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...