Administraţie

“Săptămâna mare” la pasajul subrateran

Pe 25 iulie, craiovenii ar trebui să conducă pe pasajul de la kilometrul 0

Pasajul suprateran ar trebui inaugurat în această săptămână, mai exact pe data de 25 iulie, aşa cum a anunţat în primele zile ale lunii primarul Lia Olguţa Vasilescu. Şi Sala Polivalentă este aproape de finalizare, singurul impediment fiind, la această oră, doar montarea scaunelor VIP.

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, anunţa că la sfârşitul lunii în curs se va circula pe pasajul suprateran. „Pe 25 iulie, lucrările la pasaj se termină, cu flori cu tot, dar fără iluminat şi vopsit. Se va putea circula cu maşina pe pasaj, dar nu şi cu tramvaiul. Oricum, tramvaiele nu vor merge încă doi ani, cât va dura lucrarea de modernizare a liniilor”, declara primarul Vasilescu.
Luni, 23 aprilie, la pasajul suprateran se lucra de zor. „Dacă aşa am promis, aşa va fi, pe 25 se va circula pe pasaj”, a declarat şi Leonida Gambera, diriginta de şantier.
Prin realizarea pasajului suprateran de la kilometrul 0 al Craiovei s-a urmărit îmbunătăţirea infrastructurii publice urbane, reabilitarea spaţiilor pietonale, îmbunătăţirea sistemului de marcaj rutier, reabilitarea liniei de tramvai, precum şi realizarea unui sens giratoriu la nivelul solului. Valoarea totală a proiectului a fost de 59.081.772,23 lei, din care 47.674.176,70 valoare eligibilă şi 76.316 lei valoare neeligibilă. Finanţarea nerambursabilă a însemnat 98% din valoarea totală eligibilă a proiectului.
„Să ştie şi cei care vin şi vor tăia panglicile la inaugurare că toţi aceşti bani care au venit prin Planul Integrat de Dezvoltare au fost «oferiţi pe tavă» Craiovei de doi miniştri: Vasile Blaga şi Elena Udrea. În 2009, semnam cu Elena Udrea acel contract de 96 de milioane de lei, iar Vasile Blaga a fost cel care ne-a dat bani pentru Sala Polivalentă, că, dacă era după Borbely, mai stăteam încă 20 de ani. Recunosc că simt un mare regret, la câte drumuri am bătut la Bucureşti să obţin selectarea Craiovei printre cei şapte poli de creştere ai României, să demarez proiectele, iar acum să privesc din exterior”, declara fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, la ultima vizită ca edil pe şantierul de la Pasajul Suprateran. Ca un amănunt particular, pasajul de la kilometru 0 a fost element de decor al tuturor afişelor pe care fostul primar Solomon le-a avut în campania electorală.

Polivalenta mai aşteaptă fotoliile VIP

Valoarea totală a proiectului a fost de 59.081.772,23 lei, din care 47.674.176,70 valoare eligibilă şi 76.316 lei valoare neeligibilă. Finanţarea nerambursabilă a însemnat 98% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

În câteva săptămâni vom putea spune că avem, în sfârşit, Sală Polivalentă la Craiova. Singurele impedimente sunt acum montarea unor fotolii. „Doar la sectorul VIP mai sunt de montat fotoliile, în rest, totul este gata 100 la sută. Am montat parchetul şi am efectuat marcajul pentru terenul de baschet”, a precizat Toni Bălăcescu, din partea constructorului Concas. Acesta a mai precizat că totul depinde acum de cei de la Companie (CNI-Compania Naţională de Investiţii), care urmează a trimite la Craiova echipa care să recepţioneze lucrarea.

Subteranul, în lucru

Pe strada Arieş se lucrează la un al doilea pasaj. Aici lucrările sunt mai anevoioase, întrucât este vorba de excavarea a câteva sute de tone de pământ, dat fiind faptul că pasajul este subteran. Lucrările au demarat la mijlocul lunii mai, anul curent. Valoarea totală este de peste 600 de miliarde de lei vechi. Societăţile comerciale care lucrează la realizarea pasajului subteran sunt SC Mitliv SRL şi SC Habau Construcţii SRL.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...