Economic

Angajaţii RAAN protestează pentru salarii, minerii din Mehedinţi primesc prime

Salariaţii de la Cariera Husnicioara aşteaptă Sărbătorile de iarnă cu masa plină, însă angajaţii regiei pentru activităţi nucleare nu ştiu dacă-şi încasează salariile.
La sfârşitul acestui an, în loc să aştepte prime, ca altă dată, angajaţii Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Drobeta - Turnu Severin vor ieşi în stradă pentru a-şi cere drepturile salariale restante. Potrivit liderilor sindicali, ultimele încasări salariale reprezintă avansul pe luna octombrie. “La ora actuală suntem în insolvenţă, avem un contract negociat cu administratorul judiciar care nici acela nu se respectă şi avem salariile neluate, lichidarea din luna octombrie. Nici alte drepturi de natură salarială nu s-au respectat până acum. Luni am organizat o manifestaţie la sediul RAAN, începând cu orele 13.00 până la orele 15.00. Am remis şi un memoriu ministrului delegat pentru Energie, să ne spună clar situaţia noastră. Dacă unitatea îşi opreşte capacitatea, să demareze urgent un program de protecţie socială pentru salariaţi, rămânând ceilalţi salariaţi până la închiderea societăţii”, a declarat liderul Sindicatului Romag Prod din cadrul RAAN, Florin Rogobete.

Prime de câte 700 de lei pentru mineri

Mai norocoşi decât angajaţii RAAN sunt cei 750 de mineri de la Cariera Husnicioara din judeţul Mehedinţi. Ei primesc anul acesta prime de Crăciun în valoare de câte 700 de lei, chiar dacă situaţia financiară a Complexului Energetic Oltenia nu este nici ea una simplă. “Efortul financiar a fost destul de mare, au fost mai multe runde de negocieri. Până la urmă am ajuns la o înţelegere. Situaţia este într-adevăr incertă, o să vedem dacă până la urmă se vor reglementa şi vom ajunge la parametrii la care am fost. Faţă de alte sărbători, da fiindcă noi, în contract am avut negociat zece milioane, bani vechi, deci s-a diminuat puţin”, a declarat liderul Sindicatului Cartel Alfa din Mehedinţi, Norocel Ciorăscu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...