Sport

La un pas de surpriză

Deşi a debutat cu un eşec în Liga 1, CS Turnu Severin a lăsat o impresie bună în partida cu Dinamo Bucureşti

Antrenorul Marian Bondrea a titularizat nouă dintre jucătorii care au contribuit la obţinerea promovării, iar Mitic, Dandea, Zaharia şi Moutinho s-au aflat la meciul de debut în Liga 1. Dintre cele 13 achiziţii făcute în această vară, doar Pătraşcu şi Buleică au prins primul 11, iar Ologu şi Neagu au intrat pe parcurs. „Nu ştiu dacă e indicat deocamdată să facem prea multe modificări. Jucătorii aduşi mai au nevoie de timp pentru acomodare”, a motivat Bondrea. Per ansamblu, în prima etapă a Ligii 1, echipa severineană a oferit o replică peste aşteptări, deşi avea ca adversar câştigătoarea Supercupei României. Impulsionaţi şi de publicul numeros, elevii lui Bondrea au demonstrat că pot juca de la egal la egal cu una dintre forţele campionatului.

Au resimţit tracul debutului

Tehnicianul oltean a pus eşecul şi pe seama tracului de debut: „Din păcate, fotbalul joacă feste. Nu cred că Dinamo a fost mai bună decât noi. Eu îi felicit pe jucătorii mei, care au făcut un efort deosebit şi au arătat că ştiu şi ceva fotbal, dar aş vrea să le reproşez şi unele greşeli elementare. Parcă nu au vrut să câştige, la un moment dat, pentru că golurile efectiv au fost făcute cadou. Poate şi căldura a fost prea mare pentru nişte jucători care debutau sau redebutau în prima ligă. Poate Dinamo se vitaminizează mai consistent decât noi, noi nu avem încă laborator. Suntem o echipă care mai are de pus multe lucruri la punct. Tracul debutului a fost mult prea mare”. În replică, Dario Bonetti a încercat să justifice jocul mai puţin reuşit al echipei sale. „Am întâlnit o echipă foarte bine organizată”, a spus tehnicianul italian.

Vancea a rămas în istorie

Atacantul Cosmin Vancea a devenit primul jucător care a marcat pentru o echipă severineană în Liga 1. „Mă bucur că am marcat eu primul gol pentru o echipă severineană în Liga 1, dar preferam să debutăm cu o victorie. Un egal era mai echitabil. Cred că Dinamo era o echipă de bătut, la cum a jucat. Nu ştiu când o să-i mai prindem aşa, dar Dinamo câştigă şi când joacă prost. Pentru noi ar fi extraordinar să evităm retrogradarea în acest sezon”, a spus jucătorul de 27 de ani. De precizat că Vancea mai marcase un singur gol în Liga 1 şi tot împotriva lui Dinamo, în turul sezonului 2010-2011, când echipa sa de la vremea respectivă, FCM Târgu Mureş, era învinsă cu 6-2 de trupa „câinilor roşii”.

Dănciulescu şi-a învins fostul antrenor

Revenit în Liga 1 după o pauză de şapte sezoane, Marian Bondrea a fost învins chiar de jucătorul pe care l-a promovat în Divizia A, la începutul anilor 90, la Electroputere Craiova. „Ţinând cont că întâlneam o echipă antrenată de Marian Bondrea, un antrenor care pune bază pe tehnico-tactic, mă aşteptam să fie o partidă grea. Când joci în prima etapă la o nou-promovată, există entuziasmul de debut şi public ostil. Îmi pare rău pentru domnul Bondrea, un om pe care îl respect enorm, dar echipa sa poate să obţină puncte în meciurile următoare, la cum a jucat”, a spus Dănciulescu. „L-a ajutat şi Dandea la gol, dar Dănciulescu a rămas acelaşi atacant pe care-l ştiam”, a spus Bondrea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...