Sport

Fotbal, Liga a 2-a - Damila Măciuca

Damila, la Râmnicu Vâlcea sau Curtea de Argeş

Patronul Damilei, Dan Niţu vrea să mute echipa la Vâlcea, dar se loveşte de opoziţia şefului din Zăvoi, Cătălin Rufă.

Până pe 30 iulie, nou-promovata în Liga a 2-a, Damila Măciuca trebuie să anunţe la Federaţie unde va disputa jocurile de pe teren propriu, iar singurul teren omologat la eşalonul secund din judeţul Vâlcea este cel din Zăvoi. Deşi Municipalul este sub tutela Primăriei, Cătălin Rufă a refuzat să primească Damila, anunţând că, în acest caz, îşi va muta echipa la Bucureşti. „Voi mai discuta o dată cu Cătălin Rufă şi sper să am mai multă înţelegere din partea lui. Sunt dispus să ofer o sumă frumoasă, doar să mi se permită să joc două meciuri pe lună în Zăvoi. Nu am încurca pe nimeni, pentru că antrenamentele le vom face pe Hidroelectra şi la Căzăneşti. Eu vreau să joc în Zăvoi, pentru publicul vâlcean. Dar sunt şanse destul de mari să plecăm însă din judeţ, dacă nu vom rezolva nimic în aceste zile”, a confirmat Niţu. Prima variantă pare a fi cochetul stadion din Curtea de Argeş, aparţinând Primăriei locale şi modernizat de Benone Lazăr, cu o capacitate de 7.500 locuri. Alb-verzii şi-ar putea schimba, în curând, denumirea, Dan Niţu agreând numele FC Chimia Vâlcea. „Eu vreau doar să fiu, în continuare, acţionar majoritar la echipă. Voi aduce, fără probleme, partea mea de contribuţie, am relaţii de colaborare cu firme puternice. Voi căuta soluţii să denumesc echipa Chimia Vâlcea, şi nu Chimia Rm. Vâlcea, astfel ca ea să aparţină întregului judeţ şi nu numai oraşului”.
Acţionarul majoritar al CSM, Cătălin Rufă, refuză cu îndârjire să îşi dea acceptul ca Damila să joace tot în Zăvoi şi astfel va văduvi publicul vâlcean de a vedea o echipă bună, care aparţine tot judeţului. Lucru greu de înţeles pentru fanii vâlceni, mai ales că Rufă nu are bani să investească în echipă şi se va mulţumi ca şi până acum cu o echipă tânără, care să lupte doar pentru evitarea retrogradării. Suporterii vâlceni merită să vadă şi Damila, o echipă evident mai stabilă financiar şi care s-a întărit mult în această vară. Primarul Râmnicului, Emilian Frâncu le-a propus o competiţie celor doi patroni, urmând să finanţeze echipa cea mai bine clasată, dar Rufă s-a temut şi a refuzat şi această variantă, ca şi vânzarea echipei. Cum clubul este la limita subzistenţei, patronul CSM-ului se teme că va pierde din iarnă şi sprijinul Primăriei şi atunci, de unul singur, nu va mai putea susţine echipa.

"Eu vreau doar să fiu, în continuare, acţionar majoritar la echipă. Voi aduce, fără probleme, partea mea de contribuţie, am relaţii de colaborare cu firme puternice.", Dan Niţu, patron Damila

Damila, la primul eşec

Cantonată a Tărlungeni (Braşov), Damila a pierdut sâmbătă primul amical din această vară, 0-2 cu Corona Braşov. Marţi, alb-verzii vor disputa un nou test, cu CS Otopeni. „Cu prilejul amicalelor, vreau să văd în ce formulă putem da cel mai bun randament. Am folosit mereu două echipe, câte una pentru fiecare repriză. E prematur să-mi fac o părere despre echipa pe care o avem, până pe 15 august, vom definitiva lotul”, a spus Lincar.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...