Ultima Oră

Descinderi ale procurorilor DNA la Primăria Craiova şi sediile locale ale firmelor Delta ACM, SC Polystart Impex şi UTI Grup

Anchetatorii suspectează acte de corupţie în implementarea unui proiect cu finanţare din fonduri europene, constând în decontarea de lucrări executate fictiv

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, ce ar fi fost comise în perioada 2013 – 2014. S-au efectuat percheziţii la Primăria Craiova, la sediile a trei firme care alcătuiesc consorţiul ce a câştigat licitaţia lucărilor de construire a proiectului “Craiova Water Park” şi la domiciliile a două persoane implicate în derularea acestuia. Esenţa cazului constă în faptul că Luis Guilherme Gomes de Almeida, director executiv al SC Polystart Impex SRL (principala firmă care construieşte proiectul Water Park) ar fi plătit comisioane pentru a putea deconta lucrări fictive din fondurile europene în valoare de aproximativ 2,3 milioane de lei.

Proiectul “Craiova-Water Park – Complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova” este un proiect finanţat din fonduri europene, al cărui beneficiar este Primăria municipiului Craiova. Valoarea estimată a proiectului este de 86.066.199 lei, din care 30.320.010 lei fonduri europene. Antreprenorul general al lucrărilor este asocierea SC Delta Antrepriză Construcţii Si Montaj (ACM) 93 Srl – SC Polystart Impex Srl – SC UTI Grup SA, iar firma desemnată să realizeze dirigenţia de şantier, SC Project Thc SRL, este administrată de Cezar Răzvan Romanescu.

Diriginţi de şantier, acuzaţi că au închis ochii la decontări de lucrări fictive de 2,3 milioane de lei

Procurorii suspectează că, în momentul întocmirii situaţiilor de plată pentru lucrările realizate la Water Park de SC Polystart Impex SRL în perioada iulie - decembrie 2013, directorul executiv al firmei, Luis Guilherme Gomes de Almeida, ar fi cerut decontarea unor lucrări si cantităţi de materiale fictive în valoare de aproximativ 2,3 milioane de lei. Surse judiciare mai arată că, în schimbul acceptului de avizare la plată a cheltuielilor fictive, solicitate la decontare, dirigintele de şantier, Cezar-Răzvan Romanescu, ar fi cerut un “comision” de 1% din valoarea fiecărei situaţii lunare de plată, susţin procurorii. Astfel, din dispoziţia lui Almeida, ar fost scoasă suma de 20.000 de lei din casieria SC Polystart, sumă care i-a fost dată lui Cezar-Răzvan Romanescu pentru ca acesta să avizeze cheltuilile fictive cuprinse în situaţia de plată aferentă lunii iulie 2013. De asemenea, 1.500 lei i-ar fi fost plătiţi lui Marius Florin Romanescu, tatăl lui Cezar-Răzvan Romanescu şi angajat al SC Project Thc SRL, care avea, la rândul său, atribuţii de verificare a conformităţii lucrărilor efectuate. Procurorii suspectează că astfel de comisioane s-au plătit şi în lunile octombrie şi noiembrie 2013.

Cercetări cu sprijin de specialitate din partea SRI

“În cursul zilei de joi, 27 noiembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 6 locaţii situate în municipiul Craiova, din care una este o instituţie publică, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat remis presei joi de DNA – ST Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...