Economic

ETI, construieşte la Craiova prima sa unitate de producţie din străinătate

ETİ, una dintre cele mai mari companii din industria alimentară din Turcia, investeşte la Craiova în prima sa unitate de producţie din străinătate. Fabrica, unde vor lucra 300 de persoane, va fi construită în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro. Aceasta va deveni operaţională în luna octombrie a anului 2015 şi va produce biscuiţi săraţi şi dulci, precum şi prăjituri. Operaţiunile ETİ în România vor fi derulate prin ETİ European Food Industries S.A. Acesta este primul pas în strategia ETİ de a deveni un brand regional şi mondial.

Referindu-se la decizia de a investi în România, Firuzhan Kanatlı, Preşedinte ETİ, a declarat: “Ne-am orientat investiţia către România datorită condiţiilor bune de piaţă, avantajelor poziţionării în regiune, a logisticii şi stabilităţii economice a ţării. Totodată, deoarece oraşul Craiova se află situat chiar în centrul regiunii în care vom face distribuţia, vom optimiza distanţele din punct de vedere logistic şi vom putea ajunge mai repede la consumatori, astfel încât produsele să se menţină proaspete şi savuroase. România este prima noastră investiţie în afara Turciei şi de aceea reprezintă un loc special pentru noi. Intenţia noastră este de a deveni un brand regional şi global. Odată cu investiţia în România, am făcut un pas important către îndeplinirea acestui obiectiv”.

Ceremonia de începere a lucrărilor la fabrica ETİ din Craiova s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui ETİ, Firuzhan Kanatlı, a preşedintelui Consiliului Executiv ETİ, Hakan Polatoğlu, a ambasadorului Republicii Turcia la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, a primarului municipiului Craiova, Lia–Olguţa Vasilescu, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

“Vom avea un avantaj competitiv”

Hakan Polatoğlu, preşedinte al Consiliului Executiv ETİ, s-a referit la poziţia geografică a României şi a precizat: ”România oferă multe avantaje, printre care rolul său important la nivel regional şi oportunităţile pieţei interne. Am convingerea că, în scurt timp, vom dovedi că am luat decizia corectă de a investi aici. Fabrica din Craiova ne va oferi un avantaj competitiv major în sectorul biscuiţilor şi al dulciurilor, în care activăm”.

ETİ România în cifre
• Investiţia în unitatea de producţie de la Craiova se ridică la 40 de milioane de euro
• Unitatea se întinde pe o suprafaţă de 75.800 de metri pătraţi, dintre care aproximativ 18.500 de metri pătraţi reprezintă fabrica propriu-zisă
• Această fabrică va fi a opta unitate de producţie a ETİ
• Vor fi create 300 de locuri de muncă
• Fabrica va produce 11.000 de tone de produse în primul an. Acest număr va creşte treptat în următorii ani
• Fabrica va începe producţia în octombrie 2015

”Vom produce 11.000 de tone în primul an”

Precizând că fabrica din România va deveni operaţională în 2015, Hakan Polatoğlu a menţionat: “Dorim să producem 11.000 de tone în primul an. Planul nostru este să creştem treptat această cantitate. Vom produce biscuiţi săraţi şi dulci, alături de prăjituri.”

“Exportăm către 40 de ţări”

Firuzhan Kanatlı a adăugat că ETİ fabrică produse inovatoare, de calitate, gustoase şi care îndeplinesc cele mai înalte standarde impuse în industria alimentară. Referindu-se la operaţiunile companiei, el a adăugat: ”Am început producţia cu trei tone cu peste 50 de ani în urmă şi, de-a lungul timpului, am crescut exponenţial. În prezent, deţinem şapte fabrici în care lucrează 7.000 de oameni. Datorită exporturilor către 40 de ţări, ne numărăm printre cele mai mari companii din Turcia.”

”Am reuşit să devenim o companie puternică şi să contribuim la creşterea economiei din Turcia datorită locurilor de muncă create, a capacităţii de producţie şi a investiţiilor în cercetare şi dezvoltare. Suntem siguri că vom duce ETİ, care este acum şi un brand românesc, şi mai departe, cu ajutorul dumneavoastră, contribuind astfel şi la creşterea economiei româneşti”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...