Politică

Marian Jean Marinescu îi solicită premierul moldovean Iurie Leancă înfiinţarea unei secţii de vot şi în Craiova

Pe 30 noiembrie sunt programate alegerile parlamentare în republica soră, iar în Oltenia sunt aproximativ 2.000 de moldoveni, majoritatea studenţi

Printr-o scrisoare deschisă, europarlamentarul Marian Jean Marinescu i-a cerut premierului moldovean Iurie Leancă sa înfiinţeze o secţie de vot şi în Oltenia, în contextul alegerilor parlamentare din Republica Moldova, care vor avea loc pe 30 noiembrie. Potrivit afirmaţiilor vicepreşedintelui Parlamentului European, în regiune locuiesc peste 2.000 de cetăţeni moldoveni, mulţi dintre ei studenţi, care doresc să-şi exercite dreptul la vot. Marian Jean Marinescu, membru al grupului Partidului Popular European (PPE) şi-a explicat solicitarea adresată Primului Ministru al Republicii Moldova prin dorinţa de a fi evitat riscul repetării organizării lamentabile a votului din diaspora românească de către Guvernul României la recent încheiatele alegeri prezidenţiale.

“Evitaţi riscul de repeta tristul episod al votului din diaspora românească!”

“În spiritul democraţiei şi pentru a evita riscul de a se repeta recentul trist episod al votului din diaspora românească, vă cer să organizaţi o secţie de votare şi în municipiul Craiova. Universitatea din Craiova ar putea fi o variantă foarte bună, în contextul în care aici sunt înscrişi mulţi studenţi moldoveni. Pe de altă parte, Universitatea are deja experienţă în organizarea alegerilor”
- Marian Jean Marinescu, europarlamentar, preşedinte PNL Dolj

“Vă scriu în calitate de membru al Parlamentului European şi cu permisiunea dumneavoastră, de prieten al Republicii Moldova. Sunt convins că sunteţi la curent cu susţinerea pe care am acordat-o de-a lungul anilor Republicii Moldova. Pe 30 noiembrie, guvernul condus de dumneavoastră va organiza alegeri parlamentare. Eu sunt din Craiova, capitala Olteniei. În această regiune locuiesc peste 2.000 de cetateni moldoveni, mulţi dintre ei studenţi, care doresc să-şi exercite dreptul la vot. În spiritul democraţiei şi pentru a evita riscul de a se repeta recentul trist episod al votului din diaspora românească, vă cer să organizaţi o secţie de votare şi în municipiul Craiova. Universitatea din Craiova ar putea fi o variantă foarte bună, în contextul în care aici sunt înscrişi mulţi studenţi moldoveni. Pe de altă parte, Universitatea are deja experienţă în organizarea alegerilor. În speranţa că veţi da curs rugaminţii mele şi în felul acesta veţi proba respectul dumneavoastră pentru valorile democratice şi europene, vă stau la dispoziţie în cazul în care este necesar un sprijin pentru înfiinţarea acestei secţii de vot extrem de necesare în Craiova”, se arată în scrisoarea europarlamentarului Marian Jean Marinescu, copreşedinte PNL Dolj.
Republica Moldova este o republică parlamentară. În acest sens, după alegerile parlamentare din noiembrie, legislativul de la Chişinău stabileşte ulterior, prin vot, dintre membrii săi, Preşedintele ţării.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...