Politică

Marian-Jean Marinescu solicită demiterea prefectului de Dolj

Europarlamentarul PDL acuză teroarea instaurată în Craiova prin masarea forţelor de jandarmi şi poliţie vineri, în timpul protestelor anti-Ponta

Luni, 17 noiembrie, co-preşedintele A.C.L. PNL – PDL, Marian Jean Marinescu, a cerut, în cadrul unei conferinţe de presă, demiterea prefectului de Dolj, Sorin Răducanu. Europarlamentarul acuză teroarea pe care ar fi instituit-o Răducanu prin numărul mare de jandarmi şi poliţişti care a fost mobilizat în centrul oraşului în timpul manifestărilor craiovenilor. Reprezentantul Guvernului în teritoriu îi replică acestuia că şi el a fost prefect şi ar trebui să cunoască atribuţiile pe care le are în judeţ.
“Nu cred că aţi văzut în alte oraşe din ţară imagini ca cele de vineri sau sâmbătă din centrul Craiovei. Eu cred că numai aceste imagini arată ce se întâmplă în Craiova. Am văzut cu 24 de ore sau 14 ore înaintea procesului de votare un centru blocat de jandarmi şi de poliţie. Am fost să văd şi eu, nu mi-a venit să cred ce mi se spunea. M-am simţit ca-n 22 decembrie 89, singura diferenţă – uniformele aveau altă culoare. Aşa ceva nu este posibil în anul 2014. Din acest motiv, cer demiterea prefectului de Dolj. Pentru teroarea pe care a instituit-o şi vineri şi sâmbătă şi duminică seara. Cer demiterea prefectului de Dolj pentru ordinele pe care le-a dat şi pentru instituirea acelor dispozitive care trebuie să existe întotdeauna pentru protecţia oamenilor, dar nu pentru împiedicarea oamenilor să-şi exprime cele ce au de spus. Este inacceptabil acest lucru”, a declarat Marian Jean Marinescu.
“Probabil că, prin aceste afirmaţii, dumnealui caută o justificare pentru faptul că nu a reuşit niciodată să câştige alegerile în Dolj”, a declarat prefectul Sorin Răducanu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...