Actualitate

Greva foamei în faţa Primăriei Râmnicului

Noua administraţie s-a trezit cu un prim protest derulat chiar la intrarea în instituţie

Nici nu au apucat bine să se instaleze în funcţie capii administraţiei publice din Râmnicu Vâlcea, că la uşa Primăriei a şi început un prim protest. Râmniceanca Stela Fliu a intrat în greva foamei acuzând conducerea primăriei că refuză să îi ofere o locuinţă socială în care să se adăpostească împreună cu ceilalţi cinci membri ai familiei.

Cu patru copii având vârste între şapte şi 18 ani, Teodor şi Stela Fliu au locuit timp de trei luni pe străzi, dormind de cele mai multe ori prin scări de blocuri sau pe băncile din parc. "Am depus un dosar pentru locuinţă socială, dar a fost respins. Acum am făcut o cerere pentru o cameră într-unul din internatele transformate de Primărie în cămine sociale. De câteva săptămâni viceprimarul Ioniţă îmi spune să aştept. Nu mai pot să aştept. Am aflat că au camere libere, dar nu vor să rezolve această problemă. Am stat şi în chirie, dar nu făceam faţă cheltuielilor. 100 de euro dădeam pe chirie şi cam tot atât mai dădeam pe utilităţi. Nu mai aveam din ce să ne hrănim nici pe noi şi nici copiii. Am dormit de atunci pe străzi. De câteva săptămâni copiii au fost preluaţi de Direcţia de Asistenţă Socială şi duşi la Căminul nr. 3. Stau de câteva ore aicişinu a venit nimeni să mă întrebe dacă am nevoie de asistenţă medicală. A venit doar poliţia să verifice dacă am autorizaţie pentru protest", declară grevista.

"Fiul cel mare se încadrează la o locuinţă socială!"

Reprezentanţii Primăriei Râmnicului susţin că în acest moment nu pot ajuta cu nimic familia Fliu, în cel mai fericit caz situaţia acestora urmând să se rezolve abia în luna septembrie. "Într-adevăr la căminul Henri Coandă avem două contracte reziliate pentru încălcarea regulamentului. Din păcate îi putem evacua doar cu o hotărâre judecătorească, iar procesul se reia abia în septembrie. Dosarul făcut de familia Fliu pentru acordarea unei locuinţe sociale a fost respins că Teodor Fliu deţine o cotă parte din apartamentul unor rude, undeva prin blocul B9. Doar fiul cel mare este acum eligibil pentru acordarea unei locuinţe sociale, dar nu avem niciuna liberă în acest moment", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului, Daniel Ionescu. După ocuparea locurilor din internatele şcolare, edilii din Râmnic vor trebui să decidă dacă alte tronsoane ale acestor clădiri vor putea fi transformate în locuinţe sociale. Alte 40 de apartamente şi garsoniere cu destinaţia de locuinţe sociale îşi aşteaptăşi acum finanţarea din partea guvernului. "S-a solicitat acordarea fondurilor necesare finalizării corpului A din complexul fostului cămin de bătrâni din Râmnicu Vâlcea. Nu am primit decât promisiuni până în acest moment", mai spune Daniel Ionescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...