Administraţie

Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea a fost reprezentat la Salonul HERVEX 2014

Elevi de la clase cu specializări în electronică-automatizări şi mecatronică au urmărit cu mult interes prezentările firmelor la care vor efectua stagii de practică

Pe 5 noiembrie 2014 s-a deschis la Călimăneşti-Căciulata a XXI-a ediţie a Salonului internaţional de hidraulică, pneumatică, elemente de etanşare, scule, dispozitive şi echipamente electronice specifice, mecatronică-HERVEX. Între participanţi s-au aflat renumiţi specialişti români şi străini. Ei au reprezentat firme puternice din Europa şi universităţi de renume din domeniul mecatronicii. Iată numai câteva exemple: Komag Institute of Mining Technology şi Wroclaw University of Technology din Polonia, University of Gabrovo din Bulgaria, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea Tehnică Cluj.
În acest mediu academic a putut fi întâlnit şi un grup de elevi ai Colegiului Energetic de la clase cu specializări în electronică-automatizări şi mecatronică. Ei au urmărit cu mult interes prezentările firmelor PONAR Wadowice SA din Polonia, ATOS din Italia, IFAS-RWTH Aachen din Germania, dar cea mai mare atenţie au acordat-o prezentării firmei WIPRO INFRASTRUCTURE ENGINEERING SA. Motivul a fost acela că firma este locul unde ei îşi desfăşoară o parte din stagiile de practică, unde, de fiecare dată, au fost primiţi cu multă căldură şi unde speră că se pot întoarce şi după terminarea studiilor.
Domnul prof. dr. ing. Petre Dumea le-a prezentat standurile participanţilor. Pe lângă pompe, cilindri hidraulici, distribuitoare, liceenilor li s-a vorbit despre instalaţiile de revitalizare a sistemului de izolaţie hârtie-ulei şi despre transformatorul de curent neconvenţional produse de ICMET Craiova. La aceeaşi firmă se produc dispozitive de protecţie împotriva pătrunderii macaralelor în zonele de câmp periculos produs de liniile electrice aeriene, cântare de bandă cu cântărire continuă şi instalaţii de stabilizare dimensională prin vibraţii, cu microcontroler. SMC INTERNATIONAL TRAINING le-a prezentat elevilor echipamente didactice profesionale, dar şi echipamente pneumatice, hidraulice şi electrice pentru automatizări industriale.
Deşi se aud tot mai des păreri nefavorabile la adresa tinerei generaţii, iată că există şi elevi interesaţi de tehnică, de studiu, de viitoarea profesie. Această activitate extraşcolară a fost pregătită cu câteva zile înainte de directorul adjunct al colegiului, ing. Mariana Marica şi de către ing. Monica Popescu. Liceenii au fost informaţi despre activităţile care se desfăşoară la un astfel de eveniment pentru că este a treia participare consecutivă a Colegiului Energetic la Salonul HERVEX. Ca de fiecare dată, au fost încântaţi de ceea ce au văzut şi, sperăm, motivaţi în obţinerea unor rezultate şcolare mai bune.

Ing. Monica Popescu

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...