Cu mai bine de două săptămâni întârziere faţă de colegii din judeţul Argeş, reprezentanţii Alianţei Creştin - Liberale (ACL) PNL – PDL Vâlcea au demarat acţiunea de strângere de semnături în favoarea menţinerii între proiectele prioritare de infrastructură a autostrăzii Sibiu – Piteşti. Potrivit iniţiatorilor demersului, peste 10.000 de de semnături au fost strânse până în prezent numai în Râmnicu Vâlcea, demersul urmând a continua până la sfârşitul lunii noiembrie.
“Sunt convins că până la sfârşitul lunii noiembrie atât în Vâlcea, cât şi în Argeş şi Piteşti numărul semnatarilor va ajunge la 100.000 de mii, semnături de care va trebui să ţină cont guvernul actual în elaborarea finală a Master Planului de Transport. Sper că domnul Rus (Ioan Rus, Ministrul Transporturilor - n.r.) nu va mai tărăgăna luarea unei decizii pe care locuitorii din trei judeţe o vor. Dumnealor vorbesc despre omogenitatea economică şi de unificarea României. Păi, ce-i poate unifica mai mult pe români decât infrastructura? Numai aşa Oltenia poate respira economic, doar dacă Râmnicul, Piteştiul şi Sibiul sunt legate pe aceeaşi axă cu Europa de Vest”, a declarat luni, 10 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PDL şi co-preşedinte al ACL Vâlcea, consilierul judeţean Romulus Bulacu.
PSD propune finanţare guvernamentală în locul celei europene
ACL a demarat strângerea de semnături în judeţul vecin, Argeş, acolo unde majoritatea liderilor s-au implicat în acţiune în semn de solidaritate cu Uzinele Dacia, a căror conducere a atras atenţia că autostrada Sibiu – Piteşti este vitală producătorului de automobile pentru reducerea costurilor şi timpului de transport. În prezent, acţiunea se desfăşoară în toate localităţile judeţelor Argeş, Vâlcea şi Sibiu care vor beneficia de pe urma realizării acestui important obiectiv de infrastructură rutieră. Iniţiatorii doresc să depună documentaţia semnată de locuitorii celor trei judeţe pe masa Comisiei Europene, care ar trebui să ia act de faptul că Ministerul Transporturilor codus de pesedistul Ioan Rus a elaborat un Masterplan de transport prin care, în locul autostrăzii, ar urma să fie realizat un drum expres din bani guvernamentali, într-un termen nedefinit, deşi porţiunea de cale rutieră cu pricina este finanţabilă din fonduri europene.