Administraţie

Râmnicu Vâlcea:

Ponta a promis sprijin guvernamental pentru Oltchim

La cele două întâlniri de azi, 19 iulie, s-au discutat problemele punctuale ale combinatului chimic şi s-a ajuns la concluzia că este necesară conversia datoriilor în acţiuni

Joi, 19 iulie 2012, o delegaţie formată din reprezentanţii vâlceni ai Uniunii Social Liberale, împreună cu reprezentanţi ai societăţii Oltchim şi Mircea Nadolu, prefectul judeţului Vâlcea s-au deplasat la Bucureşti, la Palatul Victoria pentru a avea o întâlnire cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu şi cu primul ministru Victor Ponta.

Din partea Uniunii Social Liberale au participat la această întâlnire deputatul Cristian Buican, preşedintele liberalilor vâlceni, primarul municipiului Râmnicu-Vâlcea, Emilian Frâncu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea şi senatorul PSD Laurenţiu Coca. Din partea Oltchim au fost prezenţi Constantin Roibu, directorul general al societăţii şi Mihai Diculoiu, liderul de sindicat al angajaţilor companiei Oltchim. Cele două întâlniri au fost solicitate de către reprezentanţii vâlceni ai Uniunii Social Liberale pentru a încerca deblocarea situaţiei existente şi funcţionarea, la capacitate maximă, a celei mai importante societăţi comerciale vâlcene.

„Mă bucur că am reuşit să avem aceste două discuţii cu premierul Ponta şi ministrul Chiţoiu, deoarece am reuşit să atragem atenţia asupra acestei situaţii şi garanţia implicării guvernamentale în rezolvarea rapidă şi eficientă a problemelor din cadrul combinatului chimic. Pe această cale am demonstrat că Uniunea Social Liberală poate realiza lucruri bune pentru Vâlcea şi vâlceni, cu atât mai mult cu cât vorbim despre cea mai importantă societate comercială din judeţul Vâlcea”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Ministrul Economiei, cu ochii pe combinatul chimic

În cadrul întâlnirii cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, s-au discutat problemele punctuale ale combinatului chimic şi s-a ajuns la concluzia că este necesară conversia datoriilor în acţiuni, ca o primă măsură pentru pregătirea societăţii pentru privatizare. La insistenţele deputatului Cristian Buican, ministrul Chiţoiu a promis că situaţia de la Oltchim va rămâne şi în continuare în stricta sa supraveghere şi se va implica personal pentru buna funcţionare a acestei societăţi.
La ora 13.00 delegaţia vâlceană s-a deplasat la Palatul Victoria, acolo unde a avut loc întâlnirea programată cu premierul României, Victor Ponta. În cadrul acestei întrevederi, reprezentanţii vâlceni au reuşit să obţină de la premierul Ponta promisiunea ca, în principiu, să existe susţinere guvernamentală pentru obţinerea unui credit de către Oltchim în valoare de 40 de milioane de euro pentru finanţarea producţiei şi pentru funcţionarea, la parametrii optimi a societăţii vâlcene.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...