Ultima Oră

Alegeri cu nervi şi reclamaţii în toată Oltenia

Neamurile primarului în secţii, angajaţii primăriei la cărat de alegători

Un preşedinte de secţie din Gorj s-a ales cu dosar penal pentru că a pierdut ştampila de control, iar un primar din Olt cu plângere pentru că a rupt o întâmpinare.
Duminică, 2 noiembrie, nu s-au înregistrat incidente majore, potrivit informărilor Biroului Electoral Central (BEC) şi Poliţiei Române. În ziua votului pentru viitorul Preşedinte al României, până la ora 20.00, au fost înregistrate în total, la nivel naţional, 176 de sesizări privind posibile contravenţii sau infracţiuni electorale. 71 dintre acestea nu a fost confirmate, potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog. Reprezentanta MAI a precizat că au fost constatate 52 de contravenţii, sancţionate cu amenzi în valoare de 19.750 de lei. De asemenea, au fost aplicate cinci avertismente scrise. Alte 26 de sesizări vizează posibile fapte penale pentru care sunt cercetate 25 de persoane, însă nicio persoană nu a fost reţinută sau arestată. Multe dintre sesizări au fost primite de poliţiştii din judeţele Olteniei, reprezentanţii ACL din judeţul Olt fiind cei mai activi din acest punct de vedere.

Primarul Voicescu s-a asigurat că Iohannis nu are nicio şansă în comuna lui

Nici în Vâlcea nu a fost linişte în ziua alegerilor. IPJ a anunţat, printr-un comunicat de presă remis duminică seară, că un bărbat cu domiciliul în Sibiu a vrut să voteze la o secţie din comuna Sălătrucel. El a reclamat faptul că nu i s-ar fi permis acest lucru. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul a refuzat să declare în scris, pe propria răspundere, că nu a votat şi nu va mai vota în acest tur de scrutin.
În comuna Fârtăţeşti, primarul Nicolae Voicescu (PSD) s-a implicat în campania electorală, inclusiv în alegerile de duminică, ca de obicei, la limita legii. Grija cea mai mare a avut-o de componenţa comisiilor celor cinci secţii de votare din comună. Într-una dintre ele i-a trimis şi pe viceprimar, şi pe propriul frate. Curios este că la BEJ Vâlcea nu au ajuns prea multe sesizări de la Fârtăţeşti din partea reprezentanţilor ACL în secţiile de votare. Ca să fie tupeul dus până la capăt, angajaţi ai primăriei au cărat localnicii la vot cu maşinile, lucru uşor de observat din fotografiile care ilustrează acest articol.

Preşedintă de secţie din Vâlcea, cu studii închipuite

Cu mai bine de o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale, reprezentanţii PSD din comuna vâlceană Livezi au înregistrat o sesizare la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Vâlcea prin care solicitau înlocuirea preşedintei secţiei de votare din localitate, Nadia Camelia Pătru, pentru că aceasta nu a absolvit nici măcar studiile medii şi a indus în eroare Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în privinţa acestei condiţii. La momentul respectiv, BEJ Vâlcea a analizat cazul şi a respins reclamaţia pe motiv că sesizarea nu a fost însoţită şi de alte dovezi care să probeze acuzaţiile. Prin vocea purtătoarei de cuvânt Cristina Lungu, BEJ Vâlcea a anunţat că situaţia s-a remediat, Nadia Camelia Pătru renunţând la funcţie din proprie iniţiativă. “Doamna Nadia Camelia Pătru a susţinut că s-a înscris pe listă dintr-o eroare şi a confundat studiile liceale cu cele gimnaziale”, a explicat Cristina Lungu. Situaţia o pune pe preşedintă în situaţia de a fi sancţionată penal pentru fals în declaraţii.

A sunat la BEJ să anunţe că nu-şi aminteşte unde a pus ştampila

Duminică, la ora 7.44, preşedintelui unei secţii de votare din judeţul Gorj i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat pentru neglijenţă în serviciu, după ce a pierdut ştampila de control a secţiei pe care a condus-o. Preşedintele Secţiei de votare nr. 166 din comuna Bumbeşti-Pitic a sunat în noaptea de sâmbătă spre duminică la Biroul Electoral Judetean (BEJ) Gorj, anunţând că nu ştie unde a pus ştampila de control. La faţa locului au ajuns atât reprezentanţi ai BEJ, cât şi ai Poliţiei, care au dispus înlocuirea ştampilei de control, după ce aceasta nu a fost găsită. Cercetările vor continua, uitucul urmând a fi înlocuit din calitatea de preşedinte de secţie la turul secund al alegerilor prezidenţiale de duminică, 16 noiembrie.
Reprezentanţilor ACL nu li s-au pus la dispoziţie copii ale listelor suplimentare în mai multe secţii din Gorj
Mai mulţi preşedinţi ai unor secţii de votare au refuzat să elibereze copii după listele suplimentare, potrivit sesizărilor formulate în acest sens şi depuse duminică la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Gorj. Reprezentanţii ACL Gorj aflaţi în secţiile de votare cu pricina au făcut solicitări pentru eliberarea listelor suplimentare şi au anexat la acestea Decizia BEC nr. 100D/29.10.2014, precum şi autorizările eliberate de Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, prin care Partidul Naţional Liberal şi Partidul Democrat Liberal, cele două partide care fac parte din Alianţa Electorală ACL PNL-PDL, sunt operatori de date cu caracter personal.

Mii de alegători s-au plimbat încă de dimineaţă în Dolj

În Dolj, ca în toate judeţele Olteniei, s-a înregistrat un număr neobişnuit de mare de votanţi pe listele suplimentare. Duminică, încă de la ora 10.00, votaseră 5.650 de persoane în alte localităţi decât cele de domiciliu. ACL Dolj a depus o contestaţie la Biroul Electoral Judeţean prin care a solicitat obligarea preşedinţilor din secţiile de votare la transmiterea numelui şi a datelor de identificare a persoanelor care votează pe listele suplimentare către secţiile de votare din localitatea de domiciliu. Aceste informaţii ar urma să fie analizate la începutul săptămânii de către BEJ pentru a verifica dacă au existat cazuri de vot multiplu.

Reprezentanţii ACL Olt i-au făcut plângere penală unui primar de comună

În judeţul Gorj, reprezentanţi ai ACL au sesizat poliţia cu privire la continuarea campaniei electorale de către echipa lui Victor Ponta. Şi în judeţul Olt ACL susţine că s-au consemnat nereguli în desfăşurarea procesului electoral. În acest sens, la BEJ au fost înregistrate încă de dimineaţă două contestaţii şi trei întâmpinări cu privire la neîndeplinirea prevederilor legale a cererilor înregistrate pentru urna mobilă din care să rezulte că persoana este netransportabilă. Au mai fost formulate 13 plângeri penale prin care au fost sesizate aspecte cu privire la activitatea infracţională desfăşurată de medicii de familie din Comunele: Gura Padinii, Bărăşti, Ianca, Stoeneşti, Oboga, Leleasca, Priseaca, Vişina Nouă, Osica de Jos, Babiciu, Grojdibodu şi oraşul Piatra Olt. Cu plângere penală s-a ales şi primarul comunei Grojdibodu, Dorel Iovancea. Acesta ar fi pătruns în secţia de votare nr. 217, în data de 01.11.2014, orele 19.00, fără a avea acest drept şi ar fi distrus un înscris (întâmpinare) depusă de reprezentantul ACL la preşedintele secţiei de votare. Întâmpinarea semnala alte nereguli cu privire la procesul electoral.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...