Actualitate

Cîlea a luat la pas spitalele din Vâlcea. Vezi AICI ce măsuri a dispus preşedintele CJ Vâlcea după inspecţia făcută în unităţile spitaliceşti

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea a inspectat timp de o zi unităţile spitaliceşti aflate în subordinea instituţiei pe care o conduce. Însoţit de directorul executiv al Direcţiei Economice, Mircea Predescu şi specialişti din cadrul Direcţiei Tehnice a administraţiei judeţene, Cîlea a urmărit îndeaproape, la faţa locului, modul în care se realizează programul de reabilitare şi modernizare a blocurilor alimentare, spălătoriilor şi reţelelor de alimentare cu apă din unităţile spitaliceşti ale municipiului Rm.Vâlcea. Consiliul Judeţean a asigurat fonduri de finanţare în două tranşe a câte 80.000 lei fiecare, însă, pentru acoperirea integrală a cheltuielilor pe care le presupune volumul de lucrări, preşedintele Ion Cîlea a dispus ca o parte a lucrărilor respective să se realizeze în regie proprie cu personalul tehnic existent. Între măsurile stabilite se numără închiderea, în perspectiva perioadei necesare pentru modernizare şi dotare, a spălătoriei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, urmând ca aceste servicii să fie preluate de spălătoria aflată în curs de reabilitare de la Spitalul nr.2.
Alte măsuri au vizat redistribuirea sarcinilor între blocurile alimentare ale celor trei unităţi. Astfel, în perioada cât bucătăria de la Spitalul nr.2 va fi supusă unor lucrări de modernizare şi echipare, hrana destinată bolnavilor de aici va fi preparată în bucătăria de la Maternitate, unde marmidele de mare capacitate vor fi repuse în funcţiune după echiparea acestora cu reductoare noi.
În programul judeţean de modernizare a unităţilor spitaliceşti au fost prevăzute şi lucrări privind sporirea gradului de confort în secţiile de geriatrie şi gastroenterologie amplasate la etajul V de la Maternitate, unde, printre altele, vechea tâmplărie de lemn a fost înlocuită cu tâmplărie modernă din aluminiu.
"- Toate aceste lucrări de igienizare, reabilitare şi modernizare presupun serioase eforturi financiare care depăşesc plafonul celor deja investite. Din acest motiv am dispus ca aparatul economic şi tehnic de specialitate să întocmească în regim de urgenţă un deviz estimativ privind valoarea întregului complex de lucrări. Nu ne este indiferent cum funcţionează spitalele şi nici cum sunt asigurate serviciile nonmedicale de care trebuie să beneficieze pacienţii pe toată perioada de tratament în regim spitalicesc.", a precizat preşedintele CJ Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...