Economic

Un nou model Ford va fi produs în România

La Craiova va fi produs un nou model Ford. Jan Gijsen, preşedintele Ford România, a declarat că uzina caută personal calificat între viitorii studenţi ai Universităţii din Craiova pentru a lucra în uzină în momentul când aceasta îşi va extinde gama cu un nou model de autoturism.
La aproape şapte ani de la preluarea Automobile Craiova, ambiţiile Ford de a produce 200.000 de maşini au rămas pe hârtie. Nici noul termen asumat de americani pentru a ajunge la acest prag nu este cunoscut.
Ford a produs în primele nouă luni 43.300 de maşini la Craiova, în scădere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, uzina a avut câteva zile de pauză motivate de americani printr-o reducere a cererii la nivel european, însă, cu toate acestea, oficialii constructorului auto vorbesc în continuare despre ziua în care Ford va produce 200.000 de maşini în România sau peste.
„Ford va extinde uzina cu un al doilea model, iar când acest lucru se va întâmpla, trebuie să angajăm personal în condiţiile în care vom produce în două sau trei schimburi. Vom avea nevoie de personal calificat şi vom angaja dintre viitorii studenţi ai Universităţii din Craiova deoarece cu acest scop am şi creat bursele pentru aceştia. Din acest motiv, acum colaborăm cu Universitatea şi lucrăm la aria curiculară a studenţilor pentru a o îmbunătăţi şi a o adapta la nevoile noastre. În plus, studenţii vor fi pregătiţi pentru a lucra în cadrul oricărui constructor auto, nu numai pentru Ford“, a spus Jan Gijsen, preşedintele Ford România, care se ocupă direct de activitatea uzinei din Craiova.

Profitul Ford a scăzut cu 34,2% în trimestrul al treilea, la 835 milioane de dolari

Profitul net al grupului american Ford a scăzut cu 34,2% în trimestrul al treilea, la 835 milioane de dolari, pe fondul unor rezultate mai slabe şi a producţiei în scădere în America de Nord, precum şi datorită pierderilor din Europa.
Deşi profitul înainte de taxe a coborât la 1,18 miliarde de dolari, sau 24 de cenţi pe acţiune, acesta s-a situat peste nivelul de 19 cenţi pe acţiune estimat de analişti. În trimestrul al treilea anul trecut, profitul înainte de taxe a fost de 2,6 miliarde de dolari (45 cenţi pe acţiune).
Veniturile Ford au scăzut cu 2,5%, la 34,9 miliarde de dolari, în timp ce producţia de vehicule a fost mai mică cu 57.000 de unităţi faţă de trimestrul al treilea anul trecut, la 1,49 milioane de unităţi. Producţia din Europa a crescut cu 3.000 de unităţi, la 326.000 unităţi, potrivit raportului financiar al grupului.
Pentru ultimele trei luni ale acestui an, Ford estimează o producţie totală de aproape 1,54 milioane de unităţi, în scădere cu 35.000 de unităţi raportat la ultimul trimestru din 2013.
În primele nouă luni, compania americană a raportat un profit net de 3,13 miliarde de dolari, în scădere cu 23,8% faţă de perioada similară a anului trecut. Veniturile consolidate au coborât cu 1,1 miliarde de dolari, la 108,2 miliarde de dolari.
Pe piaţa nord americană, Ford a raportat venituri de 61,5 miliarde de dolari în primele nouă luni, sub cifra de 64,5 miliarde de dolari raportată în aceeaşi perioadă anul trecut. Profitul înainte de taxe a coborât cu 886 milioane de dolari, la 1,41 miliarde de dolari.
Pierderile din Europa au scăzut în primele nouă luni la 619 milioane de dolari, de la 913 milioane de dolari în perioada similară a anului anterior, în ciuda unei creşteri anuale în trimestrul al treilea de 257 milioane de dolari, la 439 milioane de dolari.
Divizia din Europa este estimată să genereze o pierdere de circa 1,2 miliarde de dolari în 2014, sub cea raportată anul trecut.
Ford a reuşit în trimestrul al treilea să îşi mărească cota de piaţă în Europa şi a raportat venituri şi livrări în creştere, dar costurile mai mari, pe fondul situaţiei din Rusia, au adâncit pierderile diviziei europene.
În septembrie, reprezentanţii grupului au revenit asupra estimărilor anterioare privind un posibil profit pe piaţa europeană anul viitor, în contextul îngrijorărilor în legătură cu economia marilor state de pe continent şi cu situaţia din Rusia.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...